Ja se potpuno slazem sa Moritzom po pitanju utisaka i ne mislim da je u pitanju zavrsena ili nezavrsena soba, vec da objektivno visoki stvarno mogu biti malo pitomiji. U momentu kad smo ih slusali kod mene, bio sam rezervisan zbog toga sto smo ih usporedjivali sa bm 15 koje jesu malo "sminkerske" i upeglane, ali u Petak smo slusali PMC novu seriju i to je definitivno ono sto bi ovaj monitor trebao da bude. Tacnije, tamo mi je taj gornji spektar taman po meri. Istina je da Bogijevom monitoru treba tek mrvica podesavanja da zasvira poput drasticno skuplje konkurencije.
BTW prica oko izlazenja reverba ima upravo veze (u najvecem broju slucajeva) sa prenaglasenim visokim opsegom, te se ljudima cini kako bolje izlaze. Tacno je samo da se oni u tom opsegu najjasnije cuju, pa to stvara utisak "boljeg reverba", sto zapravo i ne znam kako je moguce. Reverb i zvuk ne mogu (ne trebaju) biti ni bolji ni losiji nego stvo stvarno jesu.
Pojacalo!
To sam ostao duzan od proslog pisanja, a zamalo i sada da zaboravim jer zurim da nastavim da gledam neki strasan koncert Sheryl Crow na TV-u
Kad su bili Boggy i Zorica do mene na testiranju, slusali smo uglavnom A/B MEE i bm 15...
Najveci deo dana je prosao u tom poretku.
Na kraju pita mene Boggy: "A da probamo nase pojacalo sa tvojim kutijama?"
JA onako, znatizeljan pristanem. Istina, nisam ocekivao Bogznakakvu razliku, ali ajde, da probamo sve (sto vole mladi

).
Ljudi moji... Ja sam se bukvalno usrao! Kutije kojima sam bio prilicno zadovoljan su prosvirale kao nikad ranije! Donji opseg se produbio i strasno ucvrstio, zategao, sve je odjednom postalo jasno i definisano, gornji opseg je oziveo, sve je postalo, jasnije, vece, definnisanije, transparentnije...
Ja nisam mogao da verujem!
Narednih sat i po sam proveo slusajuci bukvalno sve zanrove muzike na njima i sve radi savrseno. Nismo slusali jedino operu i mislim da nisam imao nista od domorodacke muzike Aboridzina, ali sve ostalo radi savrseno.
Da sada ne ispadne da preterujem (a stvarno mislim sve sto sam napisao, pa jos i vise, samo bi bilo malo bljutavo da zalazim u detalje ...

), posle svega mi je ostao utisak da najveci deo karaktera ovih MEE zvucnika sam cuo i na mojim kad sam prekopcao na Bogijevo pojacalo.
Subjektivno, tog dana me je, posle svega sto sam bio zadovoljan sa zvucnicima i sto sam lepo mixao na njima i sto se dobro cuju i sto se lako pozicioniraju, najvise odusevilo pojacalo.
Zato i nisam hteo da pisem na brzinu o njemu, obzirom na emociju i utisak koju je izazvalo kod mene.
Ja nisam kompetentan da se bavim tehnickim detaljima i da komentarisem bilo sta osim zvuka, ali da ne ispadne jednostran rewiev, imam i jednu zamerku na pojacalo. Najveca zamerka mi je ta da se prekidac za paljenje nalazi sa zadnje strane i nisam i dalje uspeo da sebi u glavi to opravdam bez obzira sto mi je Boggy rekao da mu je Negovanovic to potpuno odobrio kao najlogicnije resenje.
U 90% slucajeva upotrebe, korisniku ce biti vaznije da se ono nalazi na prednjoj ploci i na dohvat ruke.
I pored svega, i dalje mastam o pojacalu...
@Boggy
Ako taj neuspeli prototip sa lose postavljenim prekidacem budete bacali uskoro (a logicno bi bilo jer stvarno nema smisla...

), MOLIM TE DA ME OBAVESTIS O ADRESI KONTEJNERA