View Single Post
Old 24-09-2006, 01:46 PM   #111
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model

Quote:
Originally Posted by Moritz
@Diviner,pa ovaj...loptu prebacujem na Boggy-ja .
Moritz, prihvatam loptu!

Slusanje SuperMEE zvucnika u "poluzavrsenom" Hammer studiju je bilo radno slusanje... odnosno planirani check-point u izradi akustike rezije Hammer studija...

Nama (BoZo Electronics) ti monitori sluze i za testiranje akustike studija... to je jedan od razloga zasto smo i usli u dizajn studijskih monitora...

Mislim konkretno na staro i brutalno pravilo... da se akustika "pravi" za zvucnike ili zvucnici za akustiku, a najbolje je i jedno i drugo zajedno praviti jedno za drugo (ovo trece je moja dopuna ovog pravila). Drugim recima, mora se imati i odredjeni nivo kontrole nad konstrukcijom zvucnika ako se zeli kvalitetna akustika... a jos je bolje imati SVU KONTROLU

Pogotovo ako govorimo o SVEMIRSKI VELIKOM "prostoru" koji se zove "± 3dB"

Poziv za slusanje SuperMEE monitora je OTVOREN i JAVAN odavno... svaki poziv smo do sada prihvatili...

Uslovi su sledeci:

- Domacin bira prostor u kome ce se slusati
- Domacin bira muziku koja ce se slusati
- Domacin mora imati nekakav "monitor controller"... sa potom za gain (moze i neka eksterna USB karta sa izlazom koji se moze utisavati)... balansirani izlazi su VEOMA pozeljni.
- E... da, domacin bi trebao da prenese barem jedan monitor od kola do mesta gde ce se slusati... zarad boljeg "upoznavanja" sa njima (25kg po "kanalu" :o )

Ovo predposlednje je posledica toga sto nam jos uvek nije stigao SPL-ov Volume 2, koga planiramo da nosimo na prezentacije ubuduce... ali balansirani izlazi su i dalje jako vazni... najvise zbog toga sto testiranje nece biti bas mnogo objektivno ako krenemo sa SoundBlaster kartom ili cime vec... mislim svirace sve i sa tim... ali cete cuti najvise kartu, a manje sve ostalo...

Diviner, sto se tebe tice... samo javi i docicemo tamo gde kazes.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote