View Single Post
Old 23-09-2006, 02:01 PM   #7
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: A=440 Hz ili F=432 Hz

Quote:
Originally Posted by lesha
sigurno postoji midi plugin kojim ovo moze da se uradi.
Ima, ali i nema. Ima i Cubase svoj microtuner ali funkcionira tako da ispravlja svaki od 12 tonova iz oktave za onoliko centi koliko odredim. Znam da djeluje chudno na prvi pogled, ali time se zapravo ovaj problem ne da rjeshiti. Ima josh jedan slichan i radi na istom principu.

Navodno postoi neki shtos sa midi fajlom exportiranim iz Scala programa koi se uchita u neki midi plug in i stavi kao insert na midi kanal. Na zhalost ne znam o kojem plug inu se radi niti je informacija bash 100% pouzdana.

Dosta syntheva podrzhava scala tuning, ali vechini takvih je to ujedno i jedina svjetla tochka. Npr. Albino i VirSynth...

...interesantno je kako otkad sam pocheo tunirati sprave na 432 sad momentalno primjetim koja glazba je on ili off tune. Bukvalno me iritira disonanca koju proizvode odredjeni tonovi u "koncertnom" tuningu. Zapanjujucha je i jasnocha zvuka koja se pojavi sa izmjenom od "samo" 8 Hz chak i kad se radi o semplanim instrumentima.