Quote:
Originally Posted by gregor z
Ja se bavim elektronikom od 91 godine tako da sam sve te spravice skupljao duge godine.
|
Hi!
Drago mi je da sam napokon upoznao nekog iz "mojeg godišta". Također sam počeo prve stvari raditi 91-ve. Tada sam imao samo računalo Amigu. Nažalost početkom devedesetih nisam baš imao novaca, što zbog rata, što zbog ekonomije. Nisam si ni tenisice mogao kupiti a kamoli synth. Prvi synth sam morao čekati tek do 94-te kada sam kupio
ESQ-1, zanimljiv analog / digital hibrid. Ali eto, nije mi krivo. Dapače, naučio sam puno toga o programiranju sinteze što vjerovatno nikad nebih naučio da sam odmah nabavio sve što sam htio. Ovako sam bio prisiljen izvlačiti maksimum iz onoga što imam.
Danas trenutno radim na jednom Sample CD ROM projektu, vezanim u Ambient soundove. Pregovaram sa Zero-G kompanijom i možda bude nešto od toga. Tu je mali
preview sa tog projekta. Sam zvuk pokazuje da sam odbacio klasični techno koji sam slušao od 90-95, več sam striktno prešao na ambient tipa The Future Sound Of London. To je uglavnom ono što danas mogu slušati uz eksperimental.
Quote:
znas za kojeg dobrog synth servisera u Hrvatskoj, u Sloveniji jih nema.
|
Yup! Analog Moon Rider. On ti je najbolji synth servicer na ovim prostorima, zna često doći na ovaj forum (osim ako nije u gužvi). Ovo mu je omiljen thread pošto se tu priča o opremi, tako da će se sigurno javiti. (Ako ti je hitno za ARP, mogu mu poslati mail)
Quote:
neko mi sad nudi Korg trident Mk1 za 200€ ali mu ne rade tri oscilatora.
|
Igrom slučaja, baš je Analog Moon Rider prodavao ispravni Trident Mk1. Mislim da je bilo oko 400 EUR. E sad neznam dali te još zanima kupovina tog syntha, jer koliko znam synth je ostao u Zagrebu kod jednog lika - također sa ovog foruma - roginator (poslao slike na 14. stranu ovog threada). Problem je što se ne javlja.