View Single Post
Old 19-09-2006, 05:06 PM   #97
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model

Quote:
Originally Posted by OFF
Hm, meni se svidelo i to 'dole'.

Salu na stranu... za "to dole" mislim da je stvar ukusa i da ni kod jednog nearfield-a ne moze da ubija na metu, a da zvuci fenomenalno i kristalno definisano... veliki zvucnik je veliki zvucnik i to nam je svima jasno...
Boggy (i drugi ljudi ovde, posto sam ja konzument zvucnika, a ne konstruktor, Lobachevski, ili neki nukleartni fizichar) mnogo bolje zna od mene o toj problematici sa bass-om. Ako je bass na kutijama sa svicnicima manjeg prechnika veliki, masan, onda je obicno i malo "setacki" nasviran, pa samim tim i malchice nerealna i neprirodan... Barem se meni tako cini... ne volim bas mudrovanja, pa kazem ono kako cujem, na osnovu vlastitih iskustava sa manjim (nearfield) monitorima...
Sto se SuperMen monitora tice, s' obzirom da bassom ni kod jednog nearfield monitora nisam apsolutno zadovoljan, po meni je o.k.... za moj ukus je u redu... nekome ce smetati sto ne UBIVA NA MESTO* , ali meni je u redu to sto je bass kristalno jasan i definisan, za ukus mnogih mozda nesto tisi, ali za moj ukus, bolje nego da bude naduvan...
Rekoh... stvar ukusa i pristupa...

* tako se kaze Off i molicu ubuduce BEZ MODIFIKACIJA I BEOGRADIZACIJE MOG MATERNJEG NISKOG JEZIKA, reci NA MESTU je S V E T O G R DJ E

Last edited by idekius; 19-09-2006 at 09:37 PM.
idekius is offline   Reply With Quote