View Single Post
Old 19-09-2006, 12:45 PM   #88
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model

Zdravo Arthur,

Quote:
Originally Posted by Arthur
btw, sto se tog famoznog "arthurovog setupa" za SuperMee tiche,
Izvini za "prozivanje" i nazivanje skretnice v.3.f tvojim nickom na Forumu Rumski... u smislu "Arthurov setup" Nadam se da se ne ljutis...
Nama je obicaj da svakoga ko nam je pomgao navedemo i "potpisemo" ispod onoga sto je uradio... a kada se Oggy izvuce iz guzve i opise svoje utiske o nasem pojacalu... napravicu retrospektivu dogadjaja i hronoloski opisati razvoj SuperMEE-a u proteklom periodu.
Quote:
i sam Arthur licno je dosao do empirijskog i iskustvenog zakljucka da je zvucnik za nijansu presvetao.. I to misljenje je preneto ocu zvucnika..
Da, ali nista (namerno) nismo cackali dalje, da bi znali sto bolje o cemu je REALNO rec...
Naravno, prilikom svakog slusanja obavezno pitamo da li visoki na nasim monitorima ZAMARAJU...
Govorimo o pola decibela gore-dole... tamo-amo... a pri tom imamo izuzetno puno faktora koji uticu na tih "pola decibela"... da nam se projekat ne bi urusio kao kula od karata... iskustvo mi kaze da sada treba biti strpljiv i oprezan... jer smo tu... na samom kraju ... a ne bi valjalo da ukakimo na kraju zato nam treba puno usiju i puno misljenja... iz svega toga cemo sastaviti strategiju za "zavrsni potez"
Quote:

takodje u tom misljenju je ujedno ugradjena i sumnja u to da ce prosto "utisavanje" tweetera ispraviti stvari, jer kada je donet prvi put kod mene, posle utisavanja tweetera kod V.Negovanovica, zvucnik je dosta izgubio na definiciji 3ce dimenzije, i davao "overall" midlasku sliku..
Dosadasnje iskustvo mi govori da smo uplivali u mutnu vodu koja se zove "detalji" i "nijanse"... tu SVE utice na pojave i ne treba trcati sa izmenama dok se ne dobije sto cvrsca slika sta je "bolje"...
Btw, veliku ulogu u "Arthurovom setupu" je odigrao i tvoj Technics...
Quote:
kada bi postojao nacin da se ceo opseg od 900hz pa sve do 10k "smiri" jednako (sto ne verujem da je tako jednostavno kao utisavanje tweetera), ondak bi to bila korektna intervencija. Koliko se ja secam, slusao sam tada za 1dB stisan tweeter u odnosu na ono sto sam cuo u Barbi, i silno se bio razocarao. E sad, lako je nama da izvoljevamo .... 8)
Nije problem u "izvoljevanju"... to treba da radite, bez obzira da li je to moguce ili ne... ako vam neko zabrani to... onda je sam sebi zabranio SVE nove ideje i SVE zelje... a to nije dobro...
Zato cemo svako "izvoljevanje" obraditi na najbolji moguci nacin i zajedno ustanoviti da li je to stvarno izvoljevanje ili NE.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote