Mozes da koristis kompresor na kraju kako bi priblizio, ali nikako izjednacio, slabije i snaznije delove u pesmi. Mada je mozda najbolje da uradis automatizaciju volume-a pa na kraju samo slabijom kompresijom homogenizujes zvuk, jer ti jaca kompresija moze slucajno izvuci neke frekvencije koje nisi zeleo, a i neces narusiti dinamiku.
Svakako da bi mogao da izripujes neku numeru koja najvise podseca na tvoju (po tvom misljenju), pa onda izmeris prosecni RMS i trudis se da kod tebe bude slicno.
Najbolji primer su nasi filmovi(to nema veze sa tvojom muzikom ali sistina je ista), gde kod tihih delova juris da pojacas TV pa te posle toga oduva akcioni deo sve zajedno sa foteljom. Upotrebom automatizacije volume-a i kompresora ti ih dovodis u bolji odnos i sve postaje razumljivije, pazeci da karakter tih (razlicitih) delova ne bude narusen.
Postoji slicnost u prosecnom RMS kod istih stilova muzike...(smorio sam samog sebe

)
Stereo sliku je najbolje podesiti tokom samog mixa panovanjem instrumenata. Neki sprader mozes na kraju da koristis, ali sa paznjom da ne pokvaris centar.
Ne znam dali sam od koristi, bar sam probao.