Pozdravjski!
I meni je to bio problem dok se nisam navikao. Ako sam te dobro shvatio ti imas problem da kada smixas na 624 to ti dobro zvuci na njima, ali onda imas vise bassa ili kika ili je "predrkan" donji deo mixa kada slusas na nekom drugom zvuku?
E ako sam te dobro shvatio

ondak ces morati malo da sredis sobu, da je utoplis, i da se naviknes na monitore. Ja imam hr824 i kada na njima bass zvuci bas kako treba onda ga smanjim dosta i dobijem bas ono sto hocu.
Iz mog iskustva mackie ima malo nerealan bass.
E sada Mr. Boggy
p.s. vrlo rado bih poslusao novu verziju SuperMee
Quote:
Originally Posted by Rhino
Izvinjavam se za off topic, ali..... Ja koristim kod mene u ateljeu HR-624 kao monitoring.
Soba je mala, nije akusticki sredjivana, i najveci problem sa zvukom mi je da imam osjecaj da stvari zazvuce ok, najcesce u bass opsegu...
Kad to odnesem negde drugo, u auto recimo, tamo imam clarion player i neke sony x-bass blablabla zvucnike. Stvari ne zvuce uvjek kako bi trebalo.... (i ne samo u autu).
Dakle cesto odradim kick deblje nego bi trebalo i subovima nisam zadovoljan tako da mi cijeli mix zazvuci malo dull......
Kao da mackie uljepsava sliku recimo haj-fajasto....
Pomozite mi, prvenstveno boggy....
Dakle u sobi nemam dovoljno mjesta ni za pravilno pozicioniranje zvucnika, niti je sve u sobi simetricno...
Nije pravilo da se dese ove stvari, ali to je vise posledica toga da se navikavam da radim u ovim uslovima nego sto ja te stvari stvarno cujem kako bi trebalo na 624-vorkama.
Imate li neki predlog?
Hvala
|