View Single Post
Old 16-09-2006, 12:15 AM   #13
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Re: Koji Akai CD sa bubnjem?

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Pa lepo je znati da ovde imamo ljudi sa izra?enim talentom za advokaturu, hvala ti ?to si mi ti objasnio ?ta je on u stvari mislio, od sad tebe pitam prvog kad Kirk otvori neku temu! Naravno pitaću te i da mi objasni? ?ta sam u stvari ja sam hteo svojim pitanjem, ako ti nije na teretu naravno

Zato ?to nema dinamike. Većina AKAI zbirki koje su u opticaju su male po sadr?aju, sa malim brojem layer-a. Ako plaća? CD-e, ja ne bih bacao pare. Probao sam ih sve redom, i jedina CD zbirka koju sam du?e koristio je prvi DFH i njegov add-on mada i on nije akai, jel. Bubanj programiran sa nekim AKAI diskom u 95% slucajeva nece biti ni blizu novijim VST instrumentima koji imaju gomilu layer-a. Najveći problem je kontra jer se sa dva layer-a i sa samo closed-foot-halfopen-open kombinacijom ne mo?e u ?ivotu napraviti realistično pona?anje kontre u ?anru u kom se po kontri pizdi iz sve snage.

Komplet bubnja koji je normalno isprogramiran, bez specijalnih i?ivljavanja u Superior-u sa uključenim svim pomoćnim opcijama zauzima ispod 100Mb kad se učita. Bilo koja ma?ina od 512Mb RAM-a to podnosi bez problema. Ako ima? manje memorije od toga onda ti je u svakom slučaju SVE problem kod audia. A ja bolji nefarban bubanj za HM od superiora nisam čuo. Ako ti je BFD lep?i, ni on nije toliko stra?an.

E da i Halion. Mani se Halion-a. Uzmi neki namenski drum sampler, kao ?to je Battery ili DR008 ili ne?to nalik tome. Čak je i kontakt sto puta pregledniji. Ako nisi već jako uigran sa Halionom nemoj se ni truditi. Mnogo ti je lak?e sa samplerom koji je pravljen za bubanj i organizovan po sistemu pad-ova a ne sa generalnim samplerom.

Potvrđujem da je Tommy Lee-ov cd dobar, mada ima? u su?tini malo bubnjeva na njemu i samo par layer-a ako i toliko, negde je to samo po dva layer-a. Vi?e od pola CD-a su jedni te isti bubnjevi samo sa printanim reverbom. Ako ne mora? platiti taj disk već ga ovako uzajmiti, probaj. Momka iz Aerosmith imam tu negde, ali sam ga kratko poslu?ao i ne sećam se vi?e kako mi je radilo.
Vazi Dule,hvala ti za ovo oko DFH,imam 512MB-a,mislio sam da mi treba minimum
1 GB RAM-aMalo mi je problem 9 DVD-a shto sada ni kod pirata nije
jeftino,mada se nalazi na sve strane,verovatno ga ima neko od ortaka.
Ali ako zaista vredi onda ga MORAM imati
A ovo oko haliona,veruj mi,toliko sam naviknut na njega da to nije normalno,
znam ga u najsitnije detalje tako da mi preglednost ne predstavlja
problem,jako brzo radim u njemu(jbga,stvar navike) a imam i Battery i DR008
koje retko koristim,bash retko.
Ove AKAI diskove kupujem,naravno,ali po simbolichnoj ceni tako da tih par
komada nije problem.Uzecu taj Tommy Lee-ov i oba Kramerova.
Ovaj,mozesh li mi reci koliko na DFH ima kitova ono bar priblizno,
jer 9 DVD-a je preko 40 GB.A i ne instalira se valjda svih 9 jer mi onda
ode pola harda?
LAMPASH is offline   Reply With Quote