Quote:
Originally Posted by boggy
no sacekacemo jos Oggy-ja da izadje iz guzve, pa da nam natenane iskritikuje pojacalo... da bude sve po redu.
pozdrav
bogi
|
da kazem ja koju o pojacalu.....Nesto vec rekoh, ali je bio akcenat na zvucnicima, pa.....
Kao glavno pojacalo koristim Alesis Matica 900 (2x450 / 4Ohm), dosta snazno za ADAMe, ali pazim

. Alesis je skuplji i stariji (verovatno i bolji) od RA serije. Kad sam ukljucio Bogijevo pojacalo, desile su se dve bitne stvari - bass se ucvrstio, postao mnogo konkretniji, a mozda se cak i za nijansu spustio frekvencijski. Cela slika je postala cistija, rascistilo se blago i guzvanje u donjem srednjem opsegu. Druga stvar je sto su ADAMi mnogo ravnomernije zvucali po celoj sobi nego sa Alesisom. Sa Alesisom postoji poprilicna razlika u zvuku na mestu snimatelja i mestu 'musterije', a sa Bogijevim ampom je ta razlika znatno manja. Kasnije smo ga uporedili sa jednim NAD integralcem (mislim c370), solidno pojacalo - oko 600e, i za neke vece razlike je ipak trebalo duze i detaljnije slusati. MME sa Bogi pojacalom su zvucali kako je vec opisano, jako dobro.
++++
zvuk,
balansirane veze,
mala masa,
odsustvo potova, atenuatora, preklopnika
potpuno eliminisani pucevi i krcevi pri gasenju ili nepazljivom rukovanju
speakon konektori
------
nemogucnost da potera dva para zvucnika (ne odjednom, naravno)
odsustvo potova (nekome je to i mana)
konstruktor je hteo da napravi pojacalo bolje od Alesisa, Haflera i slicne konfekcije, a jeftinije od Brystona, i u tome u potpunosti uspeo