View Single Post
Old 15-09-2006, 10:37 PM   #12
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Koji Akai CD sa bubnjem?

Quote:
Originally Posted by Klon
E,to ti je kao kad udjesh u prodavnicu
auto delova i kazesh:"treba mi filter za ulje
za fiat bravu" a prodavac te bledo pogleda i kaze:
a zashto bash za Fiat?"
Mislim stvarno....
Chovek lepo pita shta mu treba a ti ga pitash zashto!?
Prosto njegov problem zar ne,on verovatno zna shta mu je najpotrebnije!
Probaj Joey Kramer Aerosmith Drums AKAI.
Ima 2 diska.
Pa lepo je znati da ovde imamo ljudi sa izraženim talentom za advokaturu, hvala ti što si mi ti objasnio šta je on u stvari mislio, od sad tebe pitam prvog kad Kirk otvori neku temu! Naravno pitaću te i da mi objasniš šta sam u stvari ja sam hteo svojim pitanjem, ako ti nije na teretu naravno

Quote:
A zashto da ne?Akai ima ogromnu kolekciju diskova sa samplovima,
verovatno najvecu a i kvalitet je OK.Dobro ajde moze i EMU i Roland CD.
Njih ima manje.Sve shto mi treba je halion i zivci za konvertovanje semplova
na HDD.
Zato što nema dinamike. Većina AKAI zbirki koje su u opticaju su male po sadržaju, sa malim brojem layer-a. Ako plaćaš CD-e, ja ne bih bacao pare. Probao sam ih sve redom, i jedina CD zbirka koju sam duže koristio je prvi DFH i njegov add-on mada i on nije akai, jel. Bubanj programiran sa nekim AKAI diskom u 95% slucajeva nece biti ni blizu novijim VST instrumentima koji imaju gomilu layer-a. Najveći problem je kontra jer se sa dva layer-a i sa samo closed-foot-halfopen-open kombinacijom ne može u životu napraviti realistično ponašanje kontre u žanru u kom se po kontri pizdi iz sve snage.

Komplet bubnja koji je normalno isprogramiran, bez specijalnih iživljavanja u Superior-u sa uključenim svim pomoćnim opcijama zauzima ispod 100Mb kad se učita. Bilo koja mašina od 512Mb RAM-a to podnosi bez problema. Ako imaš manje memorije od toga onda ti je u svakom slučaju SVE problem kod audia. A ja bolji nefarban bubanj za HM od superiora nisam čuo. Ako ti je BFD lepši, ni on nije toliko strašan.

E da i Halion. Mani se Halion-a. Uzmi neki namenski drum sampler, kao što je Battery ili DR008 ili nešto nalik tome. Čak je i kontakt sto puta pregledniji. Ako nisi već jako uigran sa Halionom nemoj se ni truditi. Mnogo ti je lakše sa samplerom koji je pravljen za bubanj i organizovan po sistemu pad-ova a ne sa generalnim samplerom.

Potvrđujem da je Tommy Lee-ov cd dobar, mada imaš u suštini malo bubnjeva na njemu i samo par layer-a ako i toliko, negde je to samo po dva layer-a. Više od pola CD-a su jedni te isti bubnjevi samo sa printanim reverbom. Ako ne moraš platiti taj disk već ga ovako uzajmiti, probaj. Momka iz Aerosmith imam tu negde, ali sam ga kratko poslušao i ne sećam se više kako mi je radilo.

Last edited by Dushan_S; 15-09-2006 at 10:42 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote