View Single Post
Old 15-09-2006, 10:06 AM   #45
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Vifa PicoLino DIY pasivni monitori

Zdravo svima,

Juce smo probali PicoLino monitore sa BoZo A1802 pojacalom... ahm... kao sto smo ocekivali, prejako im je.... njima treba neko malo ClassD pojacalce... samo treba izabrati neko koje solidno svira... a to bas nije lako, bez probanja...

Mislim da bi mu "skretnicu" (u stvari pasivni EQ filter) trebalo redizajnirati... Moritz kaze da modifikovana vec postoji samo je jos nije narucio i ugradio... mislim da bi posle toga trebalo uraditi ponovo testiranje...

Znaci, da ponovim... monitori nisu nikakvi snagatori,... ne mogu da naprave veliki SPL a da im to ne bude poslednje sto ce da urade u svom zivotu.... ali ono sto mogu da sviraju sviraju jako posteno i "ponosno"... uz poravnavanje frekventnog odziva, i izborom dobrog pojacavaca... to bi mogao biti jako dobar polazni monitoring za pocetnika koji ne zeli sebe da zbunjuje sa marketinskim trikovima koji se ugradjuju u danasnje low cost monitore... a sad, ako jos i voli da "majstorise"... eto zabave.

Cenu sam zaboravio, ali mislim da se Moritz seca koliko para treba da se odvoji za par.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote