View Single Post
Old 14-09-2006, 10:56 PM   #47
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model

Quote:
Originally Posted by Max
Za sve sto si rekao se slazem ( kao slusaoc ) osim ovog gore .... to me buni .

Kad sam birao monitore imao sam nekoliko " nearfielda " na testu u isto vreme . Mackie sam odabrao zato sto JEDINI nisu ulepsavali detalje , vec sam na svojim ( a boga mi i na nekoliko tudjih ) mixevima imao potrebu jos da radim , dok na primer Dynaudio mi je davao " nashminkanu " verziju istih gde sam mislio da je sve savrseno .

Takodje sam na njima prvi put cuo neke stvari na albumima koje slusam godinama ...... cudno , ali upravo suprotno od onoga sto bi takav tip zvucnika trebalo da radi i onog sto si ti rekao .....
......
Eh... nije ni (pasivni) Dynaudio bas sasvim "nasminkan" kad ga poteras dobrim pojacalom (i dalje lepo svira, ali...:o) .... naravno, pojacalom boljim od onoga sto ugradjuje u svoje (jeftinije) aktivne monitore....

to gde smo se sada obreli... e tu pocinje "magla"... sta tu na koga i zasto utice... detalji su zaj**ana stvar...
"Prljavstinu" na midovima smo resili nasim pojacalom (svi primerci su je redom pravili... i neki stari HiFi pojacavaci, i oni snazni za razglas i svirke, i RAxxx)... "prljavstinu" na visokim smo resili ozbiljnim redizajnom transformatora za napajanje naseg pojacala(!?)... Zona Sumraka? Da bas to... barem za mene, kao dizajnera cele skalamerije, od sve nauke moram skoro jedino da se oslanjam na intuiciju

Sto se detalja tice, o kojima pricas... nisam ja Mackie opljuvao kao najgoreg moguceg zvucnika koji ama bas sve detalje skriva.... ne... to je relativan pojam i vezan je i za covekov ukus i navike... cak ni svi polipropileni ne skrivaju detalje u istoj meri... ali im je to FAMILIJARNA boljka... veoma poznata. Tako sam i Mackie posmatrao, jer on sadrzi u sebi midwoofer drajver cija je membrana napravljena od polipropilena.

Hocu da kazem da to moze i mora da bude bolje i jasnije, tako da u tom duhu shvati moju "kritiku"... mozda sam samo sa malo vise energije ispricao ovu pricu... ali ja tako jedino mogu

Max, uvek mora i moze bolje i jasnije!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote