Evo i ja da nesto napisem posle par meseci
Pre par dana sam naleteo na mix koji sam uradio na Bogijevim monitorima. Imao sam malo vremena da se sprijateljim sa njima, tako da to sto sam uradio ne mogu realno da uporedim sa mixevima koje radim na mojim Mackie824. Falilo im je dosta basa, ali su zato kick i visoki ispali ko bog. Ovi monitori bi mi legli prilikom mixanja muzike za TV jer sa mackie imam problem sto uvek, nesvesno, odradim niske frekvencije koje se ni ne cuju na TV. Zato mislim da bi meni
licno SuperMEE legli za tako nesto.
Inace muzika koju radim je uglavnom house i d'n'b tj. nema nekih zivih instrumenata sve je MIDI ili semplovi.
Prva stvar je da ove monitore nikada ne bih koristio kao "prve" tj. glavne monitore. Valjda sam se previse navikao na mackie.
Ono sto mi se na SuperMEE najvise svidja jeste srednji opseg koji se detaljno cuje u odnosu na moje monitore kao i posebno detaljan kick koji iz njih izlazi.
Bas ta mogucnost da u detalje mogu da se lejeruju kickovi i da se detaljno cuje kako su legli jedan na drugi, sto ne mogu bas uvek da cujem na mackiu, a vazno mi je pri muckanju moje muzike mi posebno prija. Zato su me ovi monitori i kupili
Visoki su malo izrazeniji, ali samo malo, mada su mi "meksi" u odnosu na mackie sto mi se isto svidja.
E sada da ja ne bih pisao previse posto se potpuno slazem sa Arturovim postom (a i zato sto sam sramno lenj

i zato me treba

) samo cu prekopirati taj deo u kome se slazem sa njim

:
Quote:
- znacajno vise bass-a u frekventom balansu mackiea, ali najvise u spektru do 80hz, sve ispod toga (sub-bass domen) ima manju ali i dalje osetnu razliku.
- znacajno vise srednjih frekvencija kod superMeea i to sve do nekih visokih 10-12khz, sa izuzetno detaljnijom slikom u, za mene kljucnom, delu spektra od 800hz-4khz. Kod Mackijea mi se ceo ovaj opseg cini dosta sakrivenim i nejasnim (nedostaju pomenuti notchevi na Rammsteinovim gitarskim rifovima)
- Ukupna detaljnost na oba zvucnika mi se cini slicnom, nisam uspeo da cujem prevelike razlike u reverbima i slicnim 3d pojavama
- Krajnji visoki su mi na Mackijima nekako prisutniji ali i tvrdji, dok se kod SuperMee oni malo teze razaznaju zbog izrazenih midlova, ali ono sto se uspeva cuti, zvuci dosta mekse u odnosu na Mackie. Mada, ovde isticem Boggijevo zapazanje, da manjak krajnje visokih kod SuperMea moze biti posledica i hi-fi pojacala na koje su bili povezani, spram Mackievih aktivnih resenja. Voleo bih da cujem SuperMee na Brystonu i da onda poredim visoke sa Mackijem.
|
I na kraju, ove monitore bih
odmah kupio da je cela kombinacija malo jeftinija, prosto zato sto kapiram da bi zvucali mnogo zae**no sa dobrim ampom, a svi znamo koliko je dobar amp i koliko to dodje kad se sabere. Da se malo doda i da se zabode Adam S3A koji je meni za moju muziku keva i chale i predmet obozavanja. Mislim da je to jedini problem koji mene odvaja od ovih monitora, kao i od tih Adama

postovanje Boggy