Re: Producentska etika
Ljudi, dokle vise o "komercijali"?!?!?!
Pa svi ti "umetnici" (zapravo umetnici, ali sam stavio navodnike zbog citata) na koje se pozivate imaju vece bankovne racune od svih nas ovde u zbiru!
Sta je to?
Prodali se?
Misle samo na novac?
Naravno da ne. Umetnost i pare sustinski nemaju mnogo veze jedno sa drugim, tj. mogu egzistirati sasvim odvojeno. ALI MOGU I ZAJEDNO!
To koliko ko ima para na racunu, ne bi trebalo nikoga da zanima, ali zato svako za sebe moze proceniti da li je nesto umetnost ili kic. To su dve socioloske kategorije koje opisuju dva oprecna pojma. Naravno, da ne pominjem da ono o cemu se ovde prica po definiciji potpada u pojam "subkultura". Kako god...
Samo nemojte te price tipa "AHA, on uzima pare, to nije umetnost!"
To je tako samo u zemlji Srbiji i ostalim ex SFRJ zemljama i nigde vise. Svuda je normalno da kada neko nesto radi, pa to radi dobro, uzima i dobre pare. Time resava svoja egzistencijalna pitanja i ostaje mu jos vise vremena i koncetracije da se posveti svom radu (nisam rekao "umetnosti") koji naknadno moze da se ispostavi za vrlo vredan...
Ja cak mislim da je i pravljenje sladoleda vrhunska umetnost, ali nikad nisam ocekivao da ga dobijem za "dz"
. Kada bi svi dobili besplatno taj umetnik ne bi mogao da se bavi svojom umetnoscu duze od 2 dana. Isto je tako i u muzici...
|