View Single Post
Old 13-09-2006, 04:43 PM   #29
markoff
Junior Member

Default Re: Producentska etika

@perun
Ja svojim postom nisam zeleo da vredjam nikoga samo iznosim moje misljenje o muzichkim kretanjima ako ona uopshte postoje u Srbiji i na Balkanu.Niko me ne moze ubediti da je muzika danas onakva kakva je bila pre 20-30 godina,i josh gore da nije industrija i ekonomija ...
Pare su danas pojele srce umetnosti,najochigledniji primer naravno pored muzike ti je film (poshto je to meni mnogo blize,jer studiram filmsku reziju).Ja sam upisao reziju ponesen zeljom i ljubavlju prema Ejzenstajnu,Tarkovskom,Dzarmushu,Kjubriku i drugim slichnim stvaraocima kojima je film bio ljubav a ne novac.Opet uzmi neshto josh blize,filmsku muziku,gde su ona velika imena i velike teme koji su pravili Morikone,Vangelis,Dzeri Goldsmit,Bernard Herman,pa i kod nas veliki Zoran Simjanovic,nema ih vishe, pojela ih ekonomija i trzishte.Ko su danashnji kompozitori filmske muzike,Kristina Kovach,Sasha Lokner ili josh gore Bono U2?
Jako dobro poznajem filmske producente i koliko su oni dobri ekonomisti,inache Zona zamfirova,Andjeli 2,Spajdermen ili Hari Poter ne bi imali toliku gledanost.A tu se ni muzicka produkcija mnogo ne razlikuje,ali naravno uvek ima izuzetaka i ljudi koji razmishljaju na drugi nachin,ali oni su samo ekstremi ,ali kako u statistichari i ekonomisti kazu aritmetichka sredina ce to izravnati ...
Zao mi je shto branish to ekonomsko stanovishte muzike,ja razumem donekle da mora od necheg da se zivi,ali da se zbog toga zapostavi umetnichka dimenzija to je nedopustivo...
Al shta vredi govoriti,ipak je novac najvazniji,mora da se leba jede,ko ce da kopa kanale i utovara ugalj i cement ...
markoff is offline   Reply With Quote