View Single Post
Old 13-09-2006, 02:40 PM   #27
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Producentska etika

Quote:
Originally Posted by SHIVA

@ idekius: sreo sam mnogo ljudi koi kategorichki odbacuju vjerovati da se netko mozhe baviti muzikom iskljuchivo zbog muzike i smatraju da svi koi to tvde "lazhu kao pacovi". Naravno... jer ako su svi u igri i zbog love i slave onda nema razloga da ti (ne konkretno ti, vech opisujem mehanizam opchenito) preispitujesh svoje motive, zar ne?

Meni je zaista svejedno hoche li netko ovdje prihvatiti moe mishljenje ili che smatrati da je ono sranje koje nema veze sa stvarnoshchu. Mislim da medjusobno uvjeravanje neche odvesti nikamo pa je najbolje da tu i stanemo. Vrijeme i djela che (kao i uvijek) pokazati tko je bio u pravu.
Pazi ovo... Pored muzike volim motore. Do skora sam imao jedan lep i veliki BMW, a ako bude srece, imacu opet...
To radim iz ciste ljubavi, BEZ PARA...
Mozda bih mogao ponekoga da odusevim nekim dizanjem na zadnji tocak, ili tako necim, ali kada bi me pustili na pistu medju profesionalce, siguran sam da bih popasao zadnje mesto -2 kruga... jer... to radim iz hobija...

Od necega mora da se zivi... i muzicari placaju racune za struju, telefon, grejanje, neki cak i jedu (oni uspesniji) ...
Ako se neko bavi samo tim poslom i apsolutno mu je predan, naravno da nije ista pricha kao i onaj kome je to hobi, a zivi od neceg drugog. Naravno, postoje izuzetci, ali, ja pricam o proseku.

Dakle ne rade isto profesionalci (dakle ljudi kojima je to posao od kojeg zive) i ljudi kojima je muzika hobi, a posao nesto drugo. Uvek posao ima veci prioritet nego hobi, a ako od necega zivis, onda to moras nekako i da naplatis.

I ja bih voleo da je ovo era Komunizma (iz udzbenika "Marksizam") pa da moze da se radi, a da novac ne igra nikakvu ulogu, ali... nije...

Na kraju krajeva, pozovi na svirku neki svoj omiljeni band... neke "umetnicke duse" (npr. Pink Floyd), pa slusaj cifru koju ce da ti traze, inace nece doci... sasvim normalno...

P.S. Obrati paznju na moj potpis... stara "mudrost" preuzeta sa onih platna sto su bakice po selima vezle i kachile na zid... mislim da bas lepo kaze toi sto treba da kaze Do duse, ovde se slucajno uklopilo

Last edited by idekius; 13-09-2006 at 02:47 PM.
idekius is offline   Reply With Quote