Thread: Novi Mix
View Single Post
Old 12-09-2006, 10:30 PM   #46
SnoopDaddy
Junior Member

SnoopDaddy's Avatar

Default Re: Novi Mix

Quote:
Originally Posted by DaBear
pa sva danasnja muzika je konfekcija,
Ma ajde, ti si odlucio da se bavis konfekcijom i to je OK, tvoja stvar, ali to sto ti ne slusas nista drugo ne znaci da van toga nista ne postoji.
Quote:
Ako se neko od vas vara da moze da promeni svet svojom muzikom ili ostavi pechat kao Santana i Bob Dylan...varajte se i dalje!
Ne znam ko to misli da promeni svet, ali i danas (da ne kazem "dans") MUZIKA moze da ima neku poruku, emociju, nesto sto ce da te pokrene, ili se ja mozda varam, i sve je u parama?
Quote:
za sviranje...pa ja na svakoj pesmi na kojoj radim - nesto sviram!!
To nije odgovor na pitanje koje sam postavio, pitam te kada je neka izdavacka kuca potpisala ugovor o izdavanju ploce, sa tobom kao autorom, ili kao sviracem (moze i kao clan benda)? Ako ti je poterban izazov, onda da kazem ovako, meni je sirom sveta izdato desetak albuma (vecina jos dok sam ziveo u Jugi), na kojima sam ja i autor i sviram, a koliko si ti tvojih autorskih pesama izdao od kad si otisao u muzicki centar sveta?
Quote:
To ti je tako kad si ovde odlucio da prenosis znanje...zahvalnost je ogromna!
O kom to znanju pricas? Ovde na forumu si napisao:
- da sviras neznas, zoves Ogija kad treba nesto da se stvarno svira.
- o kompjuterima nemas pojma.
- klasicne sinth-eve su vec svi poprodavali, pa ni tebe vise ne interesuju, i nemas vremena da se smaras sa njima.
- da snimas (mislim na ono znanje postavljanja mikrofona, izbor adekvatnog polarnog paterna, znaje razlike izmedju RMS i Peak sensing, ili Soft i Hard Knee kompresora, i kad kako i zasto da odaberes koji od njih da koristis), ne znas, posto dobijes sve vec snimljeno (vokale i neke instrumente).
- da radis produkciju / obradu zvuka nemas potrebe, jer je sve vec usemplovano, obradjeno i isproducirano tako da ne moze bolje, i nema tu sta da se dira.
- mastering ti, naravno, drugi rade.

Pa sta onda prenosis, matere ti? I kome, pa da li si ti svestan da na forumu ima ljudi koji muziku, ili snimanje drze u malom prstu, da nas ima koji znamo da pisemo orkestraciju za simfonijski orkestar, i da stanemo ispred njega i dirigujemo.
Quote:
A hteo sam da kazem da je sve vec odsvirano i smisljeno..sve su samo varijacije od starih stvari, akorda i shablona..
E tu ti skidam kapu, od svih nas na forumu si najbolji poznavalac konfekcije i verovatno imas i najveci kolekciju ploca (ajde kazi koliko hiljada), sigurno svaki dan kupis po neku na rasprodaji, pa kad dodjes u studio udri copy - paste, za to si stvarno expert, mislim za ono copy bas liniju od Blow Monkeys - paste u mix, copy rif od Scritty Pollity - paste u mix, copy postavku delay-a od Waterman-a - paste u mix, copy dizanje tenzije od Trevor Horna - paste u mix... Sumnjam, medjutim u tvoju spremnost da prenosis znaje o tome sta treba i iz koje pesme da se uzme.

Snoop

Last edited by SnoopDaddy; 12-09-2006 at 11:13 PM.
SnoopDaddy is offline