Thread: trance
View Single Post
Old 10-09-2006, 08:02 PM   #28
markoff
Junior Member

Default Re: Nekoliko trance pitanja

Quote:
Originally Posted by R A V E N
markoff,zar nisi počeo temu rekav?i da bi radio

Sad ovako.(!??)Zbilja sva?ta.

Tijs Vervest je jedan od gurua upliftinga i definitivno toliku pa?nju nije slučajno zaslu?io.

Psy i euro se nemogu porediti.To su potpuno dva različita izričaja.
To je isto kao kad poredi? mandarinu i paradajz,umjesto da poredi? narand?u i mandarinu.

Inače psyeri prave krupnu gre?ku kad ka?u da slu?aju trance.Ovo je naravno čisto iz svrhe da se pojednostavi svakodnevni govor jer lak?e je reći trance nego psytrance,no posljedica toga je da laici-koji ne slu?aju tu muziku-dobivaju pogre?nu sliku da je sav trance-psy.

Niti je psy sposoban oslikati i dočarati izričaje koje mo?e euro i viceversa.
Da u pravu si zelim da se bavim uplifting i melodic trensom i malo progresivom,ali ne zelim da to bude u fazonu Love comes again,Serenity ili josh gore Another Way,verovatno su ti poznati izvodjachi ...
Najvishe se plashim da ne postanem denser i komercijala ,a to se vrlo lako moze desiti, uzmi samo primer sa Yahelom,da ti ne govorim o nadaleko hvaljenoj beneluks ekipi ,pare menjaju choveka ...
Rekao sam da neke stvari od euro-trensa jako,jako volim ali shto vishe slusham setova i novijih izdanja sve mi je jasnije koliko se sama ta muzika urushava i gubi svoj smisao , uvek sam bio pobornik borbe protiv komercijale i bezlichja u pesmama ma kakav to zanr bio...
A shto se tiche psy-a,kada si govorio o laicima,ja sam trens slusham 10 godina i poznati su mi dobro svi pravci.Psy je hibrid nekoliko pravaca u prvom mahu se istiche njegova veza i kontinuitet sa goom,koja je kao pravac onakav kakav je bio pre 10 godina skoro izumro.Slushao sam neka izdanja,chak i ima nekih nashih gde psy u kombinaciji sa ambijentom daje jako dobar filing u ugodjaj za slushanje.Zao mi je shto na Balkanu,pogotovo u Srbiji ima masa lozacha koji kao furaju trens fazon i slushaju Skazija i Astrix.Ako si mislio da sam medju tim jakim momcima,nisam ...
markoff is offline   Reply With Quote