View Single Post
Old 10-09-2006, 07:37 PM   #35
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model

Evo, Boggy sa zenom, kako Deki rece, se upravo vraca iz Uzicke republike sa turneje

Jos nisam u potpunosti sredio utiske, ali.........
Imali smo na raspolaganju 3 pojacala i 2 para zvucnika : moji Alesis M900, Adam ANF10, NAD c-nesto (oko 600e) od jednog audiofila, i BoZO MMe monitori i pojacalo

Prvi test je bio na Adame, na koje sam navikao sa Alesisom, nakaciti BoZO pojacalo - bass se ucvrstio i mozda malo i spustio frekvencijski , rascistila se cela slika, a lenji Adami su malo 'prosvirali' . Razlika vrlo primetna u korist BoZO, pogotovo kad se ima u vidu da je to najbolji Alesis Amp (bolji od RA500). Zatim sam poslusao neke svoje mixeve na Bozo kombinaciji MME monitori +amp. Da ne ponavljam, sve sto je do sad receno - stoji.
Moj licni dojam je, da bih smeo da ih imam kao jedini par monitora u studiju, jer su u svim opsezima tacni, precizni, jasni, a ono sto me je iznenadilo, imaju sasvim dovoljno basa (od 40Hz -3dB) . Jasno sam cuo neke greske u svojim mixevima i devinitivno bih neke stvari uradio na njima drugacije. Ko voli neki razarajuci bas nece se samnom sloziti, ali meni je, u mom studiju, sasvim po meri, uz napomenu da ne radim elektroniku sa nekim extrminim sub kickovima.....Zao mi je sto ih nisam cuo u fazi dok su bili kompresione kutije. Posle smo probali i NAD protiv Bozo pojacala ia on se, na moje iznenadjenje dobro drzao. Razlike postoje, ali nisu toliko primetne, i tesko je reci u ciju korist, ali mi se cini da je opet BoZo pojacalo imalo definisaniji bass i za nijansu sam na njemu jasnije cuo dinamiku nekog akusticnog klavira. Vlasnik NADa je jedan audiofil, kome je taj Nad najlosije pojacalo koje ima u poslednjih 15god, ali je on Odusevljen Bogijevim sistemom i za slusanje muzike, posto covek voli ravne, nekolorisane sisteme. Njegovo utisak se moze opisati pitanjem koje je postavio Bogiju - to je cena za komad? - ne to je cena za par zvucnika .

Dva moja zanimljiva zapazanja - sasvim slucajno sam se nasao iza kutije u trenutku dok je svirala i zapanjio se da se od nje, pozadi, gotovo nista ne cuje. - savrsen nacin da se smanji uticaj sobe, pogotovo lose sobe.
Pri promeni sa Alesisa na Bogy pojacalo - cela soba se ispunila zvukom, i znacajno se smanjila razlika u zavisnosti od pozicije slusaoca. NPR, sa alesisom, mesto na dvosedu, (za musterije) bitno drugacije zvuci od mesta gde je snimatelj, a sa BoZO pojacalom, znatno manja razlika

da malo predahnem, pa cu okaciti i koju sliku.....

Last edited by OFF; 10-09-2006 at 07:41 PM.
OFF is offline   Reply With Quote