Re: DIY Traktor MIDI kontroler
Khm, khm ... Fibra, ovaj tvoj kontroler se mo?e upotrebiti i za druge stvari sem za ono za ?ta si ti prvenstveno i namenio. Koliko sam ja shvatio:
Uzmimo na primer samo ove 2 grupe po 8 potenciometara sa kontrolera. To se recimo mo?e vrlo lako i brzo mapirati u Cubase-u, Nuendu-u, ... itd, na neki soft synth. Jedna grupa mo?e da se mapira na ADSR Envelope i ADSR Filtera, a druga za upravljanje OSC1, OSC2, Waveform change, ... itd. , istog tog software synth-a. E sad, ja sam uzeo samo te dve grupe potenciometara, a postoji jo? potova, slidera, tastera, koji se isto tako mogu mapirati za ostale delove tog istog software synth-a. Ovo je samo jedan primer, koji mi je prvi pao na pamet, a iz koga vidimo da ovo nije samo Traktor kontroler, već jedan kontroler preko koga mo?emo da hardware-ski kontroli?emo bilo koji soft synth. Mo?da to ljudi neznaju, pa samim tim i ka?u, da li ovo vredi uop?te !?! Evo ja razmi?ljam kako bi mi odgovaralo da imam kontroler samo sa jednim slajderom, za neke stvari tipa, automatizuj lowpass filter, vozi volume za taj i taj kanal, povecavaj Attack na tom synth lead-u, .... tj. mnogo je lak?e nego to isto raditi mi?em. Obična mala kutija sa jednim jedinim slajderom. I za kraj, ja sam recimo automatizovao Traktor sa Evolution 461 keyboard-om. :o Čak sam mapirao i dirke.
Samo moje razmi?ljanje.
pozz