Quote:
Originally Posted by alen
Ma nemam sta da dodam i oduzmem sem mozda tastera za Loop in,Loop out
|
Pazi, uvek to moze bolje. Kad sve zavrsis vidis sta je moglo drugacije. Za model sam koristio sam Traktor. Jbg. industrija moze da ulaze gomilu para u razvoj, ergonomiju dizajn i prepravke. Ja sam bio prisiljen na rad u virtuelnom svetu. Kad sam jednom napravio panel bilo je gotovo. Morao sam da se nateram da sve smestim na njega sto je bilo veoma tesko. Mnogo sam si zagorcao izradu nekim strogim estetskim pravilima koje sam postavio. Sve je to moglo malo jednostavnije. Ovo je prvi ozbiljan macic, drugi bi verovatno bio malo drugaciji, ali do toga verovtno nece doci iz pomenutog razloga. Htedoh da napravim dodatak za ovaj kontroler u vidu externog Jog weela kao ali sam se demotivisao nezainteresovanoscu i stao. Da se nesto posebno lozim da vrtim verovatno bi se malo vise potrudio ovako... Sebi cu da pravim kontroler za Ableton Live jer me prvenstveno zanima produkcija, ali ce biti prilagodjen i za zivi nastup. Otprilike ce ovako izgledati:
Veci prikaz imas na:
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne...2447810&size=o
U medjuvremenu se desilo jos nekoliko bitnih izmena. Publish-ovacu poslednju verziju uskoro. Naravno, ponovo pozivam sve vas da mi date svoj tip i misljenje kako mislite da bi bi nesto trebalo da bude. Bolje vise glava nego jedna, right?
Inace, ima loop na Traktor kontroleru ima in i out tastere.

Cak moze da ima i viska do 10 tastera jer se za sirinu loopa ne moraju koristiti predefinisane vrednosti 1/8/4/16. Ovo je vise bila stvar komfora i namerne sto vece slicnosti sa interface-om Traktora. Svi tasteri/potovi se, naravno, po zelji mogu mapirati. Nista ne mora da ima funkciju za koju sam ih namenio. Ne znam samo koje bi to funkcije zeleo drugacije da mapiras ali ta mogucnost je veoma jenostavna. Mozes ti npr. i sa crossfaderom da startujes deck ako zelis umesto tasterom, samo ko bi to zeleo.