Pored svega ?to je Shiva rekao, a sla?em se sa svim tačkama, po meni najveći problem je odsustvo bilo kakvog prostorog rasporeda. Mislim da kada bi perkusije i efekte malo vi?e ra?irio u prostoru, miks bi se prilično otvorio. Razmisli dobro o paningu, nađi mesto svakom kanalu u miksu. Svi glasovi mogu stalno da lutaju u prostoru. TB liniju koja se pojavljuje na trenutke treba iz pozadine da izdigne? vi?e napred, mislim da bi jo? lep?e vozila ceo miks kada je prisutna. Treba i nju postaviti negde u prostor, mo?da sa delay-om napraviti da bude stereo ili čak jo? jednu liniju koja je malo drugačija od prve (npr. svira samo svaku drugu notu ili već ne?to slično). Poku?aj da napravi? malo vi?e varijacija na glavnu bas liniju, za svaki deo pesme. Napravi da filter na basu bude osetljiv na velocity ako je u pitanju vsti.
I za ovakvu muziku koristiti samo filtere za prelaze ne ide, poku?aj jo? neku foru, jer se vremenom se gubi zanimljivost... poigraj se malo
Iako ne radi? na monitorima, poku?aj da postigne? balans izmenju niskih i visokih frekvencija. Ako semplovi nisu visokog kvaliteta, nemoj da mnogo pojačava? snimak kompresijom, lo? kvalitet će postati izra?eniji. Po meni je trenutno ovakav kakav je preglasan, sa suvi?e sub basa i preizra?enim kick-om a nikakvim visokim frekvencijama. Ali to je uvek problem miksa na kućnom stereu...
Subjektivnu jačinu će? lak?e postići ako istakne? frekvencije oko 1-2khz, mislim da ih ova pesma ima u obilju, a ne suvi?nom kompresijom ili limitiranjem... ili njihovim parom...
I nemoj miks da smatra? zamornim, on ti je isto igra, kao i pravljenje pesme... koliko ulo?i?, toliko se vrati...
ma dosta moga lupetanja, idem ja da igram D-generation i radim u protrackeru

ma gde mi je onaj kr? od Amige?
Dobrodo?ao nazad u svet muzike...