View Single Post
Old 31-08-2006, 05:44 PM   #10
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: konstrukcija sinta ...

Zdravo Monofonik,
Quote:
Originally Posted by Monofonik
da, bile su neke domace knjige - Instrumenti za VIS, Elektronski muzicki instrumenti (ta je bila vise teoretska) i jos neke, pa Spojevi s tranzistorima, sigurno ih imam negdje kod kuce po kutijama... A, kupio sam i neku na njemackom (iako nikad nisam znao njemacki), ali su sheme bile toliko kompleksne i koristile neke za nas nedostizne IC.
I ja ih imam... cak sam neke i nasao... eno dole slike
Tu na nemackom nisam imao...
Quote:
U Jugi se bas nije moglo doci do dijelova (FET-ovi su bili misaona imenica), glavni izvori su bili Graz ili Trst, pa ako imas para i ako te roditelji odvedu - jupi .
Da, to je doslo kasnije kod mene...
Quote:
Prekidaci su kupljeni u lokalnom elektro ducanu, oni pravi, za bojlere .
Najbolje ZVUCHE!!!!
Quote:
Za 'gumbice' za potove si u pravu - negdje sam ih 'posudio' . Jedan je izgubljen, a jednom je otpala ona kapica na vrhu... A, letraset je bio zakon, davao je 'profesionalni' izgled
Nego sta... gde ces acetoncem pisati sta je sta... ne ide... sramota!
Quote:

Stimanje je napravljeno s poticima jer sam kontroler za klavijaturu sam konstruirao sa 555 (sjecas se tog cipa za sve
Hmmm... secam? Pa jos uvek se proizvodi i prodaje... cak ima i nekih "turbo" verzija sa istim pinout... jedino ga u onome sto sada radim slabo koristim... jedino ga imam "u pripravnosti".... nikad se ne zna koji ce problem da resi...
Quote:

- radio ga je i Ei Nis pa mi je zato bio zgodan) pa nisam imao komponente koje bi bile dovoljno precizne tako da je stimanje islo pomocu potica i Casio VL-1 - stisnes ton i podesis prvu notu pa slijedecu i tako redom .
Jasno... ugnjavis se ali uspes...
Quote:
Bazna frekvencija VCO se podesavala glavnim potom i isto je bila promjenjiva sto je znacilo da synth nikad nije bio u stimu .
Jasno... tu pomoci nije bilo, ili se moralo zakomplikovati konceptualno
Bitno je da je sviralo...
Quote:
Gore su slike resizane, na ovim su linkovima u punoj velicini

Synth 1
Synth 2
Vide se i one gore sa desni click - > view image
Quote:
Ali danas, nema se vremena za ovakve eksperimente. Evo, bio sam odlucio raditi neki najjednostavniji MIDI kontroler za perkusiju pa nikako...
Meni je jos gore... hobi mi je postao profesija... uzas! Nikome to ne savetujem!!!

pozdrav

bogi

p.s. evo knjiga... nasao sam ih!!!

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote