Zdravo Monofonik,
Quote:
Originally Posted by Monofonik
da, bile su neke domace knjige - Instrumenti za VIS, Elektronski muzicki instrumenti (ta je bila vise teoretska) i jos neke, pa Spojevi s tranzistorima, sigurno ih imam negdje kod kuce po kutijama... A, kupio sam i neku na njemackom (iako nikad nisam znao njemacki), ali su sheme bile toliko kompleksne i koristile neke za nas nedostizne IC.
|
I ja ih imam... cak sam neke i nasao... eno dole slike

Tu na nemackom nisam imao...
Quote:
U Jugi se bas nije moglo doci do dijelova (FET-ovi su bili misaona imenica), glavni izvori su bili Graz ili Trst, pa ako imas para i ako te roditelji odvedu - jupi  .
|
Da, to je doslo kasnije kod mene...
Quote:
Prekidaci su kupljeni u lokalnom elektro ducanu, oni pravi, za bojlere  .
|
Najbolje ZVUCHE!!!!
Quote:
Za 'gumbice' za potove si u pravu - negdje sam ih 'posudio'  . Jedan je izgubljen, a jednom je otpala ona kapica na vrhu... A, letraset je bio zakon, davao je 'profesionalni' izgled 
|
Nego sta... gde ces acetoncem pisati sta je sta... ne ide... sramota!
Quote:
Stimanje je napravljeno s poticima jer sam kontroler za klavijaturu sam konstruirao sa 555 (sjecas se tog cipa za sve
|
Hmmm... secam? Pa jos uvek se proizvodi i prodaje... cak ima i nekih "turbo" verzija sa istim pinout... jedino ga u onome sto sada radim slabo koristim... jedino ga imam "u pripravnosti".... nikad se ne zna koji ce problem da resi...
Quote:
- radio ga je i Ei Nis pa mi je zato bio zgodan) pa nisam imao komponente koje bi bile dovoljno precizne tako da je stimanje islo pomocu potica i Casio VL-1 - stisnes ton i podesis prvu notu pa slijedecu i tako redom  .
|
Jasno... ugnjavis se ali uspes...
Quote:
Bazna frekvencija VCO se podesavala glavnim potom i isto je bila promjenjiva sto je znacilo da synth nikad nije bio u stimu  .
|
Jasno... tu pomoci nije bilo, ili se moralo zakomplikovati konceptualno

Bitno je da je sviralo...
Quote:
Gore su slike resizane, na ovim su linkovima u punoj velicini
Synth 1
Synth 2
|
Vide se i one gore sa desni click - > view image
Quote:
Ali danas, nema se vremena za ovakve eksperimente. Evo, bio sam odlucio raditi neki najjednostavniji MIDI kontroler za perkusiju pa nikako...
|
Meni je jos gore... hobi mi je postao profesija... uzas! Nikome to ne savetujem!!!
pozdrav
bogi
p.s. evo knjiga... nasao sam ih!!!