View Single Post
Old 30-08-2006, 05:02 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: konstrukcija sinta ...

Quote:
Originally Posted by Monofonik
.......
Ima li jos neko da je sam radio ili radi synthove ? Veseli me cuti takve stvari, narocito ovo sto sam procitao za modulara.

......
Hehm... evo.... ja, kad sam bio klinac!

"radio"... ali pre mozda dvadeset i pet godina... jedino sto ja nisam znao da sviram, niti sada znam (sta li cu ja na ovom Forumu )... ali sintisajzeri su me odusevljavali, kao i njihov zvuk... (muzika uopste)

E sad, "komeNdija" je valjda ovako isla ako se dobro secam:
Krenuo sam (bio sam klinac) da pravim funkcionalnost starog MiniMoog-a i stigao samo do generatora suma i VCO... VCF i VCA su mi bili problem zbog komponenata... mislim da nigde nisam mogao u mojoj skromnoj "furdi" da nadjem FET (Field Effect Transistor)... a da se kupi nisam imao para itd... tako da nisam napravio ni generator envelope...
Klavijaturu smo pravili od "pera" relea za banana konektore koji su se koristili u telefonskim centralama... vrlo su bila dugacka i imali su odlicne kontakte.
Sviralo je to lepo i dosta sam se naigrao sa tim... od zvuka dizel motora do kishe... he, he

Bilo je i nekoliko knjiga na nasem jeziku... po kojima sam radio...

Eh... sada moze da se napravi skoro sta god zamislis... ali malo ko ista pravi....

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote