View Single Post
Old 30-08-2006, 04:07 PM   #12
Don Solaris
Pro Member

Default Re: DSI Evolver, koristan info

Mislim da je benza do Beča i natrag oko 500 kn. Tu je još vinjeta i skupi se blizu 100 EUR. Tako da vani nije uvijek bolje. Ja sam kupio Telecaster gitaru i bilo je točno 100 kn skuplje nego da sam uzeo od Thomanna + poštarina + PDV + carinska taksa i trošak. Pa normalno da ću uzeti kod nas. To je inače onaj dućan u Vlaškoj pored Importane galerije - koliko znam Franjo (što ima Roland zastupništvo) je vlasnik.

Ehhh...sada sam se sjetio ranih 90-tih i Franje. Šta se sve kod njega moglo nabaviti, bez poreza, carine. Ok bilo je nekih koji nisu bili zadovoljni s njegovom poslovanjem (nedostatkom komponenata, djelova i sl.). Ali eto, ja imam skroz suprotno iskustvo. Meni je 1995-te recimo napravio jednu super stvar. Spustio mi je cijenu Rolandovog syntha XP-50 sa 3000 na 2500 DEM, ne trepnuvši očima, jer je skužio vidio da je klinac lud za tim uređajem, a nema love. Tu lovu sam valjda 2-3 godine štedio. Pet minuta kasnije ulazi neki drugi lik, i Franjo mu hladnokrvno odgovara 3000 DEM za taj isti uređaj.

Inače za tih 2500 maraka mogao sam bez problema kupiti Jupiter 8 (mislim da je bio oko 1600 DEM), Juno 106 (oko 200-300 DEM), TR-808... ali jebiga tko bi znao da će cijene tako podivljati. Zapravo ja tada nisam niti znao cjeniti analognu opremu. Meni je frendov JV-90 bio svemirski brod. Ja sam pao na dupe kada sam to prvi puta čuo i vidio.
Don Solaris is offline   Reply With Quote