Thread: Malo Muzike...
View Single Post
Old 28-08-2006, 11:25 PM   #43
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Malo Muzike...

Quote:
Originally Posted by alavukonja
ovaj mozda je tema malo off i ne bi da pravim neku novu temu posto na ovu moze i nekako da se nadoveze znaci cika vrace koji su ti muzicki "uzori" kad si bio mlad/sad i zasto ? ja ne krijem da su mi kraftwerk i jmj glavni uzori ima tu i "novih" kao sto su the advent(Cisco Ferreira),jeff mills,liebing,juan atkins,derik may,aux88,laurent garnier, daft punk (sa homework izdanjem posle su mi posali ljiga al' to je njihov 3p) i slicni za elektroniku,sto se tice "ostale" muzike tu su mi lee schratch perry,afrika bammbbatta,george clinton(parlament/funkadelic),human league,visage,anne clarke....

Pa 80-ih, sam slusao i kupovao sve sto je bilo top tada: Human League, Soft Cell, DAF, Visage (bio Steve Strange kod nas u galvnom studiju pre 2 meseca!), otkidali smo na Depeche Mode i Yazoo, takodje japance ka na pr. Logic System i Y.M.O.

I dan danas slusam ponesto od toga..(novi) Depeche mi vise ne radi...poslusam puno retro-elektronike. Novi techno itd..nikad nisam slusao / voleo. Celu ovu ekipu koju si naveo - nije moj fah! Uvek mi je to bilo nekako hladno...

Vremenom sam se preorjentisao na comercijalni sound! Cenim puno Stock Aitken & Watermana (to sto su oni postigli kao fabrika hitova, niko nije potukao do sad!)
Ima i par producentsko / kompozitorskih timova iz Svedske...Merlyn Music, na pr..

Vise se sad lozim na producente / mixere itd...pogotovo hip hop, jer smatram da tu najvise ljudi eksperimentisu...Pharell, Neptuns, Timbaland, Missy Elliot, Babyface (ok, malo meksi ali je car!), Dre..itd..

Puno mi radi minimalni electro sound sto sad koriste u hip hopu (crunk)..

Od bandova - slusam sve sto je mainstream..Black Eyed Peas su mi koma! super spoj komerca i hip hopa...Justin Timberlake (prosli album koma! novi isto dobar - cuo sam 3 stvari!!)
Od mixera - Tony Masserati, Dexter Simmons, Serban Ghenea, Spike Stent..

Ima puno toga...ne mogu ni da navedem sve., a ima toliko muzike.!!
DaBear is offline