View Single Post
Old 28-08-2006, 05:31 AM   #7
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Zr festival... Fotke sa prve probe

Gledao ja odlozeni "prenos"

Bolje nego prosle godine, to sigurno... ovo je bio znatno bolji festival, posto ono prosle godine nije ni na sta licilo, sto se tice izvodjaca i pesama...

Ono sto smatram negativnim i ove godine su opet izvodjaci. Cudan spoj amatera i profesionalaca... To je kod nas vec uobicajeno, ali...
Ne bih se slozio sa tobom da je bilo puno dobrih pesama. Bolje je nego prosle godine, bolje je nego ovogodisnji festival u Budvi (sto za Zr. itekako znachi), ali slabije kompozicije nego na "Skalama". Generalno, mislim da su bile slabije pesme nego sto bi to trebalo da bude.

Najveca zamerka mi je ovakav "prenos"... Mislim... pustiti snimak festivala u sred noci, na drugom programu, to otprilike znaci da ga je retko ko i gledao...

Ono sto bih posebno pohvalio je tehnicki deo, bina nije stura kao prosle godine i to je stvarno bilo O.K., a i snimak se na mom TV-u prilicno dobro chuo.

Posebno mi je drago da jednom pobedi neko ko zaista ume da peva. Neznam sta bi ziriju? Navikao sam da se u tom Zr. pobednici izvlache iz leve cipele, pa me je ova pobeda Madame Piano prijatno iznenadila!

Ljilja je to zaista i zasluzila. Zasluzila je i ranije, ali... Po meni, potpuno pravedna odluka zirija! Pesmica i nije bas "komercijalna", nema neki miris "lakih nota" i stvarno je O.K. da jedne godine "bozicna jelka - aranzman" ne dobije prvo mesto.

Meni je ova pesmica skroz u redu i Ljilji i Branku (kompozitor) svaka cast...