Re: Autorska prava?
[quote=boggy]Pa u razmerama koje sam navodis... "biti neko ko moze da izvuce pare od prodaje"... da parafraziram.
Poenta mog pitanja je "kako se uspinjati na lestvici ako te finansijski saplicu od samog pocetka?"... barem ja tako razumem situaciju koju opisujes.
Drugo je pitanje kakva motivacija preostaje ljudima da se smaraju i prave komercijalnu muziku...
ne kazem da niko ne moze da ubere pare...ali to je sad mnogo manje nego pre 5 ili 10 godina....svi bendovi koji sad haraju, rade brzo zivih svirki, festivala, pubova....steknu svoju publiku koja ih prati..i tako polako. Evo sad us Arctic Monkeys presli cifru od 1.000.000 prodatih albuma BEZ IKAKVOG marketinga...!!!
treba da si (mnogo) mlad, MNOGO talentovan, i da istrajes....ja se ne uklapam ni u jednu od ovih kategorija vise!
ili da se zadesi (sreca?) da ti udje u studio (strasno talentovani) bend i radi demo koji im donese deal, pa uzmu tebe da im radis posle album (da ih ne bije baksuz!!) i album se proda mnogo i onda svi koji su radili na njemu postaju MEGE!...tako ide..
|