Quote:
Originally Posted by mr.lou
e sad da li imate nekog pravnog zastupnika ili je vas studio registrovan kao firma? moar biti neko da te zastiti a da te ne ojadi jos vise  neko udruzenje, organizacija... i sl.
ima ona knjiga "how to avoid sneacky lawyer tricks"... meni jos ne treba ali tebi mislim da bi pomogla, zaboravio sam ko je napisao.
|
Studio i production company i label i animation studio...sve je registrovano, naravno. Imam i 2 top advokata (jedan za muziku, drugi za copyright / patent / trademarks..)
Imao i sam i 2 managera, ali sad vise ne...malo su radili za 20% koje su uzimali!
Za studio / produkciju / remix se da isterati pare....malo se ceka nekad, ali ide. A od ploca i prodaje, tu vec nema smisla. Vise ce te kostati da posaljes nekog da im pregleda knjige nego sto ces ti dobiti para od njih...! Disko kuce to znaju i koriste....
Boggy - veliki u kojim srazmerama? kao Madonna / artist ? Ili kao producent?
Ima toliko faktora....lakse je dobiti na Lotto-u nego tu biti veliki...
Mogao bih da pisem do sutra cega sam se sve nagledao do sada...
Evo primer:
Elizabet Throy (pevala je MJ Cole-u na solo albumu, 2 top 10 singla) potpisala solo deal za album...mega peva, mega izgleda. Puno producenata (MJ Cole, Roni Size itd...) snimali dugo...miksali neki mrmoti u nasem studiju. Iznajmili brdo vintage sprava...video kostao ?110.000 (!!) dupli 12" vinil za DJ-e, 8 remiksa...itd...niko se nije nalozziio na pesme / video...momci u disko kuci seli, sastanak: kaze jedan" ima li neki doboar singl na ploci - oni kazu nema! glavni pita; koliko smo potrosili do sad, oni kazu ?400.000..! on pita: koliko jos treba da potrosimo da izvucemo pare? oni kazu: jos ?500.000...glavni kaze: nista! Recite joj da je slobodna, ne izdajemo plocu! bolje da presecemo, dase ne trosimo za\dzabe....
i sav trud ode u propast (ono jes da je bila losa ploca....) a zena jede decu kako peve i izgleda!! I imala 2 top 10 hita....i nikoga nije briga!