Quote:
Originally Posted by sasaristic
Pa generalno...u pitanju je pod broj 1 razlicit softwer i svi ocekuju da jedan zvuci makar malo boje od drugog.....mada, evo vec prvi dan sam napravio mali test altiverb vs ir1 i cuo sam samo razliku u tail-u...kod altiverba je jednostavno zvucao bogatije.
|
Prvo da te pozdravim Sale! Bas sam te "ogovarao" pre neki dan sa nasim zajednickim prijateljem...
Sto se impulsa tice i meni se Altiverb svidja, ali mislim da je upravo stos u njegovim impulsima i lepo odradjenim presetima. Nisam siguran, ali cisto sumnjam da se ista dobija konvertovanjem ostalih impulsa u Altiverbov format. Pogotovu ako uzmemo u obzir da su WAves IR-1 impulsi samplovani na 96 kHz, a sam plug radi interni resampling na vrednost sample rate-a u sequenceru.
Isto tako radi i Altiverb, s' tim sto su (koliko se secam, dakle nemoj me drzati za rec) Altiverbovi impulsi samplovani na 48 kHz.
Pretpostavljam da je Altiverbov plug optimizovan i prilagodjen svojim impulsima, IR-1 svojim, a Voxengo Pristine Space, SiR... su verovatno najprilagodjeniji free impulsima...
Mislim, ovo je pretpostavka i neka moja logika... mozda i nije tako...