Thread: Amplitube II
View Single Post
Old 24-08-2006, 01:43 PM   #10
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Amplitube II

Quote:
Originally Posted by stigma
Meni Amplitube1 itekako igra u mixu a za dvojku pretpostavljam da je korak dalje ...
Ne kudim ja softsim-ove u apsolutnom smislu... Dapače, ako si učlanjen na K-V-R, imash tamo da skine? kod njih moj komplet preseta za Amplitube keca ako te interesuje. Nick mi je Vervil pa videće?.
Amplitube I ima problema u vi?im harmonicima, tj kako dodaje? gain pojavljuje se u zvuku gomila tih nekih, ne znam kako bi ih nazvao... Sitan zvuchni otpad, brljotina Rekao bih "Artifacts" na engleskom, ali ne znam na srpskom jbg. Probao sam u par navrata da snimim par kanala i matrica postane zagu?ena, mora se postupati jako pazhljivo, nekim dobrim EQ-om dodatno čačkati zvuk, dok recimo POD-om snimim iste te gitare i nikakvih problema, sede gitare u matrici i ne prave nikakvu gu?vu. Ako koristi? čistije gitare i ne preteruje? sa distom, onda mo?e da ti radi posao. E da, i simulacije kutija mi se ne sviđaju, imaju nekako sve zvuk kao da je u pitanju kombo. Ni jedna ne zvuči kako bi trebalo nego kao da imam kombo pojačalo kroz koje pu?tam POD-a na kom menjam simulacije kutija, znači čuje se razlika, ali postoji ne?to zajedničko u karakteru da zvuk nije otvoren nego sateran u srednje na pogre?an način. Jbg.

Naravno disclaimer... Ja kad se..m, imam u glavi Line 6 kao neki benčmark za simulatore, i ozvučeno pojačalo, pa su mi kriterijumi visoki i uglavnom nisam zadovoljan. Upravo sam ne?to snimao i imam po deset kanala ritam gitara unisono, ?to ?ivih ?to sa simulatora, da bih se pribli?io tome da mislim da je ok. Znači sve ?to meni smeta, ne mora nekom drugom da smeta
Dushan_S is offline   Reply With Quote