View Single Post
Old 22-08-2006, 09:18 PM   #4
Max
Pro Member

Default Re: Primena Master Buss kompresora

Quote:
Originally Posted by perun
Nema potrebe, 1176 i 1178 nisu kompresori predvidjeni za vise od jednog ili dva instrumenta... Ne treba mi objasnjenje, hvala ti! A u vreme Tanite Tikaram mastering i "ideali" masteringa sasvim su drugacije izgledali, tj. zvucali.
verovatno ipak ima ..... poneki studiji na Abbey roadu imaju i po 12 ovih macana ....... i koriste ih sve .... razlog mora da postoji ....

Quote:
Pa, ne bih se slozio sa tobom, posto mogu da ti uzivo demonstriram koliko moze nesto da "nabije"... Tvoja racunica puta, minimum, 2 do 3!!!
Demonstracija mi nije neophodna jer sam se " druzio " sa njim 3 - 4 godine , a ti se druzis od skora .... nadam se da ne gresim , ako gresim i ako si radio duze .... izvini

Quote:
Nemoj da pricash... Stvarno? Mislim da se niko sem tebe samog nece sloziti sa tobom samim! Hahaha, ima i te kako... U Londonu si sigurno bio mlad i napaljen, a i sta god da si radio tamo, uglavnom si gledao kako neko treci to radi! E, da si ostao jos 6 godina, mozda bi mi pricao kako izgledas miksati u Abbey Roadu. Bez ljutnje, ovo nije nikakva provokacija...
Ne smatram kao provokaciju , jer ne znas o cemu pricas , a i ako sam gledao , gledao sam ljude koji znaju to da rade ..... a boga mi sam i radio ( doduse ono sto su mi rekli d radim )

Quote:
Eto vidish... A meni ga nekako PROSIRUJE! Ne znam da li si ga u zivotu probao, ne zvucis mi tako... E da, ja ne pricam o Plug inu! Kombinacijom sa limiting opcijom na istom, preterivanjem mozes dobiti kontraefekat, ali... Imamo usi i ti i ja, pa... Sumnjam da ne bi chuli... Postoji Bypass!
Naravno da sam ga probao .... ako pazljivije citas , napisao sam da sam zadnjih 5 godina u digitalnom okruzenju .Pre toga sam bio na analogniim spravama . Ne pricam ni ja o plug inu , nada mislim da je dosta veran , jer sam ga instalirao i pole par dana deinstalirao .Poslusaj malo pazljivije i videces o cemu pricam .... Ja u principu u mixu radim dosta siroke mixeve ( ne sirim ih u postu ) pa cim iskljucim bus kompresor ( hardverski ) mix se vrati na ono sto je bio ..... zar ne mozes da prihvatis da se nekome ne svidja taj bus kompresor ?????

Quote:
Kupili smo SSL 5000M custom konzolu i sa 40 kanala dobili i SSL Master Buss... NIsta novo i nista neobicno. Dakle, pricam o "pravom" SSL-u.
Ah ....moja greska .... mislio sam da pricas o multiband kompresoru ......

Quote:
Slazem se... Skoro sa svim, samo... Jako je bitno koju, tj. kakvu kompresiju koristis! Pardon, koji kompresor!
slozicu se sa onim prvim ..... koju i kakvu ..... koji kompresor je potpuno irelevantno ..... desavalo mi se da pored 10 odlicnih kompresora u studiju iskoristim softwareski jer mi najvise prija

Quote:
Eto, sjajno... Ako uspevas da "stanes na crtu" omiljenim produkcijama, sjajno! Svaka chast!
Ako imam dobrog artistu ..... stajem na crtu ...... da ne stajem , ne bih se ni bavio ovim poslom

Quote:
Max, ne shvataj ovo kao prepucavanje, ali unositi ovoliko filozofije u jedan sasvim subjektivan proces je budalastina... Svako ima svoj trip i svoje navike. Ponavljam, ne radimo na istom principu, ne bavimo se istom muzikom, pa je i to nemoguce porediti. Svakako, dovoljno smo naslusani i kreativni, nadam se, da znamo kada je nesto ispalo kako treba, a kada nije...
Perune ..... ne shvatam kao prepucavanje , vec pokusavam ovo da prebacim u konstruktivno pisanje , gde bi pored mene i tebe neki ljudi ovde mogli nesto da nauce . Ne filozofiram , objasnjavam da svaki pristup nije bilji ni losiji vec da svaki ima svoje prednosti i mane .... mislim da uz dobrog artistu mogu da isteram mix kao i ljudi o preskupim studijima i mislim da radi covek a ne oprema . Uz skupu opremu se do nekih stvari lakse stize , ali se mogu stici i sa jeftinom opremom . Ja se bavim raznim vrstama muzike ... od house a do jazza ,. jedino sto neradim i stvarno ne umem da radim su narodnjaci .

Ti si sigurno momak koji dosta zna , koji je u toku i koji se informise .... cenim tvoje znanje ali mislim da nije uslovljeno spravama koliko kreativnoscu . O ukusima necu raspravljati , ali ako neko uradi 250 aranzmana , taj je svakako kreativan .....

Ja se bavim prvenstveno produkcijom i mixom .... u aranzmane ulazim toliko da kazem aranzeru sta da menja i sta mi smeta i fali ..... ali se trudim da ostanem producent .

Ako mozemo da nastavimo konstruktivno ok , ako ne opet kazem , odgovori na pp a ja cu pobrisati sta sam napisao

Pozdrav
Max is offline