View Single Post
Old 22-08-2006, 07:05 PM   #3
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Primena Master Buss kompresora

Quote:
Da bear ce ti potvrditi ( posto ima kolegu u Abbey road studijima ) koliko 1176 tice " skacu " pri mixu ..... Overal albuma Tanite Tikaram kojem sam prisustvovao je pri mixu bio svega 1 - 2 db manji od onog koji sam posle cuo na ploci ....
Nema potrebe, 1176 i 1178 nisu kompresori predvidjeni za vise od jednog ili dva instrumenta... Ne treba mi objasnjenje, hvala ti! A u vreme Tanite Tikaram mastering i "ideali" masteringa sasvim su drugacije izgledali, tj. zvucali.

Quote:
SSL kompresor i ne sluzi za nabijanje .... nikad za 3 - 4 godine nisam video da SSL bus kompresor " radi " preko 2 - 3 db .....
Pa, ne bih se slozio sa tobom, posto mogu da ti uzivo demonstriram koliko moze nesto da "nabije"... Tvoja racunica puta, minimum, 2 do 3!!!

Quote:
RMS nema nikakve veze sa dobrim usnimkom i " skupim kompresijema " ( generalno sa kompresijama da ..... ali kakve veze za RMS ima da li su skupe ? ) jer onda niko kuci ne bi imao jak RMS

Nemoj da pricash... Stvarno? Mislim da se niko sem tebe samog nece sloziti sa tobom samim! Hahaha, ima i te kako... U Londonu si sigurno bio mlad i napaljen, a i sta god da si radio tamo, uglavnom si gledao kako neko treci to radi! E, da si ostao jos 6 godina, mozda bi mi pricao kako izgledas miksati u Abbey Roadu. Bez ljutnje, ovo nije nikakva provokacija...

Quote:
A sto se tice SSL bus kompresora MENI se licno ne dopada jer suzava stereo polje .... ( to je naravno moj SUBJEKTIVNI ) stav
Eto vidish... A meni ga nekako PROSIRUJE! Ne znam da li si ga u zivotu probao, ne zvucis mi tako... E da, ja ne pricam o Plug inu! Kombinacijom sa limiting opcijom na istom, preterivanjem mozes dobiti kontraefekat, ali... Imamo usi i ti i ja, pa... Sumnjam da ne bi chuli... Postoji Bypass!

Quote:
Kakva su ti iskustva sa MB kompresorima i koji ste kupili ????
Kupili smo SSL 5000M custom konzolu i sa 40 kanala dobili i SSL Master Buss... NIsta novo i nista neobicno. Dakle, pricam o "pravom" SSL-u.

Quote:
Paralelna kompresija uopste ne utice na dinamiku snimka .... za ostale kompresije , zavise kako se koriste .... kompresija po grupama sigurno ostavlja vecu dinamiku od kompresije na masteru cisto zbog toga sto izbegavam kompresiju tamo gde ne treba da postoji
Slazem se... Skoro sa svim, samo... Jako je bitno koju, tj. kakvu kompresiju koristis! Pardon, koji kompresor!

Quote:
Ne bih se slozio .... probao sam na dosta nacina i uvek se sretnem sa iznenadjenjima ( mozda je stvarno moja greska negde ) a RMS koristim samo kao " opisni " izraz i potpuno mi je nebitno da li bi u drugom merenju dao drugu vrednost ....
Ok... Kul.

Quote:
trudim se da bude " okviran " broj i da uporedjujem sa snimcima sa kojim zelim da ih uporedim i da ne zvuce slabije ni u jacini ni u stereo slici ni u frekvenciji .

Eto, sjajno... Ako uspevas da "stanes na crtu" omiljenim produkcijama, sjajno! Svaka chast!

Max, ne shvataj ovo kao prepucavanje, ali unositi ovoliko filozofije u jedan sasvim subjektivan proces je budalastina... Svako ima svoj trip i svoje navike. Ponavljam, ne radimo na istom principu, ne bavimo se istom muzikom, pa je i to nemoguce porediti. Svakako, dovoljno smo naslusani i kreativni, nadam se, da znamo kada je nesto ispalo kako treba, a kada nije...

Pozdrav!
perun is offline