Quote:
Da bear ce ti potvrditi ( posto ima kolegu u Abbey road studijima ) koliko 1176 tice " skacu " pri mixu ..... Overal albuma Tanite Tikaram kojem sam prisustvovao je pri mixu bio svega 1 - 2 db manji od onog koji sam posle cuo na ploci ....
|
Nema potrebe, 1176 i 1178 nisu kompresori predvidjeni za vise od jednog ili dva instrumenta... Ne treba mi objasnjenje, hvala ti! A u vreme Tanite Tikaram mastering i "ideali" masteringa sasvim su drugacije izgledali, tj. zvucali.
Quote:
SSL kompresor i ne sluzi za nabijanje .... nikad za 3 - 4 godine nisam video da SSL bus kompresor " radi " preko 2 - 3 db .....
|
Pa, ne bih se slozio sa tobom, posto mogu da ti uzivo demonstriram koliko moze nesto da "nabije"... Tvoja racunica puta, minimum, 2 do 3!!!
Quote:
RMS nema nikakve veze sa dobrim usnimkom i " skupim kompresijema " ( generalno sa kompresijama da ..... ali kakve veze za RMS ima da li su skupe ? ) jer onda niko kuci ne bi imao jak RMS
|
Nemoj da pricash... Stvarno?

Mislim da se niko sem tebe samog nece sloziti sa tobom samim! Hahaha, ima i te kako... U Londonu si sigurno bio mlad i napaljen, a i sta god da si radio tamo, uglavnom si gledao kako neko treci to radi! E, da si ostao jos 6 godina, mozda bi mi pricao kako izgledas miksati u Abbey Roadu. Bez ljutnje, ovo nije nikakva provokacija...
Quote:
A sto se tice SSL bus kompresora MENI se licno ne dopada jer suzava stereo polje .... ( to je naravno moj SUBJEKTIVNI ) stav
|
Eto vidish... A meni ga nekako PROSIRUJE! Ne znam da li si ga u zivotu probao, ne zvucis mi tako... E da, ja ne pricam o Plug inu!

Kombinacijom sa limiting opcijom na istom, preterivanjem mozes dobiti kontraefekat, ali... Imamo usi i ti i ja, pa... Sumnjam da ne bi chuli... Postoji Bypass!
Quote:
Kakva su ti iskustva sa MB kompresorima i koji ste kupili ????
|
Kupili smo SSL 5000M custom konzolu i sa 40 kanala dobili i SSL Master Buss... NIsta novo i nista neobicno. Dakle, pricam o "pravom" SSL-u.
Quote:
Paralelna kompresija uopste ne utice na dinamiku snimka .... za ostale kompresije , zavise kako se koriste .... kompresija po grupama sigurno ostavlja vecu dinamiku od kompresije na masteru cisto zbog toga sto izbegavam kompresiju tamo gde ne treba da postoji
|
Slazem se... Skoro sa svim, samo... Jako je bitno koju, tj. kakvu kompresiju koristis! Pardon, koji kompresor!
Quote:
Ne bih se slozio .... probao sam na dosta nacina i uvek se sretnem sa iznenadjenjima ( mozda je stvarno moja greska negde ) a RMS koristim samo kao " opisni " izraz i potpuno mi je nebitno da li bi u drugom merenju dao drugu vrednost ....
|
Ok... Kul.
Quote:
trudim se da bude " okviran " broj i da uporedjujem sa snimcima sa kojim zelim da ih uporedim i da ne zvuce slabije ni u jacini ni u stereo slici ni u frekvenciji .
|
Eto, sjajno... Ako uspevas da "stanes na crtu" omiljenim produkcijama, sjajno! Svaka chast!
Max, ne shvataj ovo kao prepucavanje, ali unositi ovoliko filozofije u jedan sasvim subjektivan proces je budalastina... Svako ima svoj trip i svoje navike. Ponavljam, ne radimo na istom principu, ne bavimo se istom muzikom, pa je i to nemoguce porediti. Svakako, dovoljno smo naslusani i kreativni, nadam se, da znamo kada je nesto ispalo kako treba, a kada nije...
Pozdrav!