View Single Post
Old 22-08-2006, 02:25 PM   #14
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Kick i Bass trikovi

ma sve to sto radi R Bass moze da se odradi sa solidnim paramtrickim EQ i kompresorom, kompresujem do zeljene jacine, pa onda paralelno sa pojacavanjem odredjene bas frekvencije regulisem gain na kompresoru, znaci kako pojacam frekvenciju preko eq-a,tako smanjujem gain za odredjenu jacinu(uzevsi u obzir da sam otale paramtere dinamike vec podesio) meni licno odgovara i dobro odradjuje posao jedan mali i besplatni kompresor koji se moze naci na netu Blue Compressor...preporucujem ga svakom ko ga nije probao da ga nabavi jer stvarno odlicno odradjuje bass i kick...imam i TC-jev kompresor i Waves-ove, i DB-ove i Sonalksis i Timeworks i, kazem vam, ova spravica nije nista losija jer sam bas prije par dana radio eksperimet da uporedim kako radi koji kompresor.Stvaljao sam ista podesavanja na istom kicku samo sam mijenjao kompresore i ovaj "malisa" je sasvim dobro gurao pored ovih poznatih...

meni, takodje, uz bs gitaru ponekad dobro dodje obicni sine wave u dubljoj oktavi koji svira isto sto i bas linija...to moze dosta da pomogne ako je bas linija tanka, takodje moze da pomogne i malo distorzije na send, ali vrlo malo...

mada mene niko nije pitao kako ja radim sa bassom i kickom mozda ce i ovo nekom biti korisno
balthazaar is offline