View Single Post
Old 22-08-2006, 02:15 PM   #2
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Prase bi da priča

Ono sto je najbitnije kod nahovanih stvari (posebno u animiranom filmu) jeste koliko je sinhron snimak govora sa ustima aktera, u ovom slucaju koliko tvoj animirani lik verodostojno otvara usta. Ovo je bitno iz razloga sto glas ma koliko dobar i originalan nece imati taj efekat ako nije u dobrom sinku i emotivnom izrazaju karaktera, a vidim da je u ovom slucaju to jako bitno. Druga stvar je da boja, impostacija i dikcija govora dosta zavisi od samog animiranog lika, jer u protivnom mozes da dobijes potpuno suprotan efekat slicno cartoon efektu koji si pomenuo. Buduci da ce da zavrsi na TV-u (domacem ) oprema koju si pomenuo bice sasvim dovoljna za pristojan kvalitet snimka, mada znam da ce se neki ovde narogusiti kad procitaju "...signal prolazi kroz ekvilajzer, Tube Composer i Ultramizer. Dakle jasno vam je da u računar stiže dobar i prilično «mastan» ton." . Sto se ostalih parametara tice (kompresije, limiting, eq parametri)to ti vise mogu reci ostali ljudi sa foruma , jer ja najvise radim na sluh i osecaj da li mi radi ili ne i po tome apliciram odredjene procese,sto je vrlo subjektivno tako da tu nisam od pomoci.
Pozz

Last edited by Moritz; 22-08-2006 at 02:17 PM.
Moritz is offline   Reply With Quote