View Single Post
Old 22-08-2006, 01:20 PM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: bubanj: condensed vs. dynamic?

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Opusi solidno rade, ali samo ako tra?i? onj "klik". Fali im masa, pa ih onda mora? iskompenzovati sa overima!
Međutim, ono ?to je mene ostavilo bez teksta su ElectroVoiceovi N/D 468! To brate radi do jaja!
Sve vi?e mi se dopada EV koncepcija namjenskih mikrofona!
Da, potpuno si u pravu - pogotovu je N/DYM serija cudesna. Steta sto su prestali da proizvode N/D757, valjda je nudio suvise kvaliteta za relativno male pare. Secam se da se po pojavljivanju 757-ice pojavio neki uporedni test u MIX magazinu gde je podobijao po cetiri-pet zvezdica u svim kategorijama (Od floor toma do solo violine, dobro, kick/kasa je druga prica) pa nisam verovao, a onda sam ga cuo u akciji. Fenomenalan mikrofon. Nasledio ga je N/D767(a), ali to nije to. Nije los, ali nije toliko prilagodljiv. 468, isto jaaaaako dobro. J***s grafove, to je dobar zvuk kome moze da se oduzme sve sta smeta, a da i dalje zadrzi karakter i prisutnost. Mikrofoni vredni ulaganja. Resavaju svakakve stvari, a pristupacni po ceni.

Ali opet - ako se nekome pojavi polovan N/D757 u vidokrugu - toplo ga preporucujem.