Quote:
Originally Posted by SHIVA
hmmm... IMO R-Bass ima najslabiji efekt na bas linijama. Daleko bolje mi se pokazao na klavirima, synthevima i sl. PSP Bass ima interesantan sklop za "podebljavanje" bas linija i po meni daje puno bolje rezultate od R-Bass. R-Bass zapravo uglavnom sluzhi za instrumente koima nedostaje niskih frekvencija, a bas linije su uglavnom samo u bas frekvencijama. Ne kazhem da ne pomogne i na bas liniji, ali to je daleko od efekta koi postizhe na synthevima i sl.
|
Koliko ja znam ( mozda gresim ) rbass pravi tranzijente a ne pojacaba postojeci bas ...... jer i kada ga kanal nema on i dalje " stvara " bas ..... kazem opet .... mozda gresim ....
Ali ono na sta treba paziti kod upotrebe rbass a ili max bassa je to da po pravilu " zatamne " instrument na kome se nalaze ( ja ga cesto koristim na " tankim " dobosima ) tako da je preporucljivo da duplirate taj instrument pa na jedan kanal da stavite rbass i mixate oba ..... tako cete dobiti bas a zadrzati visoke , pa i atack , koji mi se cini se instrument gubi pod efektom rbass a .....
Meni licno je to jedan od najkorisnijih waves pluggova ....
@ Da Bear ..... ( ukoliko ne zavitlavas Shivu ...... ) IMO je kracenica na forumima za ..... in my opinion ......
mislim da postoji i IMHO in my humble opinion ..... ako se ne varam ( a mozda sam i pogresno spelovao )
Pozdrav