View Single Post
Old 16-08-2006, 02:10 PM   #40
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: KORG OASYS haknut ?

Quote:
I to je loša komparacija, neadekvatna. Jednostavno pomalo teram mak na konac, jer tvoji post-ovi zvuče kao da namerno ignorišeš suštinu. Ako pričamo o DSP-u koji tera neke algoritme, i native varijanti koja tera neke algoritme, onda je to poređenje. Lex ne koristi impuls već neki algoritam. Ono što radi impulsni reverb je nešto sasvim drugo i nema poređenja, vrsta proračuna je sasvim drugačija i tu NEMA uporđivanja. To su babe i žabe.

Počeli smo celu stvar time da je neki proizvod manje vredan jer je unutra PC arhitektura. Zatim si izašao sa tvrdnjama "da svi znaju" kako je VST (i što se tiče efekata i sintija) zvučno inferioran i to ne zbog kodiranja nego zato što eto tako, lošije zvuče ti čipovi i konvertori iz nekog razloga od DSP varijante, a ne znaš tehničko objašnjenje.
Slazem se da je konstruktivna rasprava, samim tim sto je i tenzija malo pala .
Elem, izgleda da se opet nismo razumeli , (nisam do kraja izneo misljenje). Povodom reverba, mislio sam na NATIVE reverbe koji koriste impulse (ala IR1) i u kojima imas biblioteku LEX, TC itd hardver reverba...tj. njihovih impulsnih varijanti ( da ne kazem posemplovanih). NA to se odnosila moja komparacija. Mislim da smo se sad razumeli ( nadam se ). Prijatelj mi poseduje TC 6000 pa smo radili poredjenja sa njegovim impulsima u native verzijama. Dobro zvuci ali to nije to.

A drugi deo, da sam izneo da zvuci lose zbog toga sto nije DSP nego PC ili sta god vec....hm, stvarno se ne secam da sam to napisao ili nesto u tom kontekstu. Nije ovde bila rec da "losije" zvuce zbog toga i toga, nego da generalno (ne mogu da tvrdim tacno zbog cega"""") imaju isti ( citaj - uniformisanije) prizvuk. To mozes da svedes pod "ne radi posao tako dobro". Zato vise naginjem ka hardveru...naravno stvar licnog ukusa....da se opet ne bi nastavljali

E sad tehnicka pitanja, nazivam sebe profesionalcem iz cistog razloga sto sam odavno shvatio da mi je ljubav presla u zanimanje od kojeg moram da naucim da zivim i to radim vise ili manje uspesno od nekih ljudi na ovom forumu (barem mislim da je tako). Sa te tacke gledista polazim od toga da onaj ko hoce sebe da smatra profesionalcem mora da zadje u sve oblasti koje se ticu ili dodiruju njegovo polje rada da bi sto bolje shvatio to sto radi i na kraju krajeva da bi dao sto bolje rezultate. """"Igrom slucaja mene jako zanima tehnika (posebno ova o kojoj sada diskutujemo) i zato toliko vremena provodim istrazujuci tu oblast sa tehnicke strane. Poucen jednim licnim iskustvom na HARTMAN forumu gde sam vrlo nesmotreno izneo neke tvrdnje tehnicke prirode ( u sustini moje razmisljanje jeste bilo dobro ali uvek postoji makar 1% kada nismo upravu a to je bilo bas tada ) pri cemu su me isekli na sastavne delove sasvim opravdano ....od tada vrlo pazljivo pomaljam svoj rep napolje ako nisam prilicno siguran u to sto pricam. Moje znanje iz oblasti Digitalije je na naprednom nivou ali nedovoljnom da bih ulazio u sitne konstruktorske detalje i zato ne mogu da nastavim svoje izlaganje zasto nesto zvuci bolje od onog drugog...mada bih voleo jer imam predstavu zasto ali....

Pretezno radim muziku za pozoriste i film , ranije je bilo i komercijale tipa aranzmani i ostale dzaburike (od necega se mora ziveti )...verovatno si cuo pesmu Sergeja Cetkovica "Pogledi u tami" song filma "Pogled sa Ajfelovog tornja", aranzman smo uradili Bitch (sa foruma) i ja, a muziku za ceo pomenuti film sam uradio ja sam...eto .Ovaj kratki samohvalospev je bio u sluzbi pokazivanja da ipak nesto ozbiljnije radim a ne da mudrujem za kompom po ceo dan...kao sto sada radim

Pozdrav

Last edited by Moritz; 16-08-2006 at 02:15 PM.
Moritz is offline   Reply With Quote