[QUOTE]
Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Pa nisi ti pomenuo, ja sam pomenuo  A pomenuo sam zato što (i evo me opet) upoređuješ SOFTWARE koji radi na Procesoru u odvojenoj kutiji i nazivaš ga hardware synth, i SOFTWARE koji radi na procesoru u kutiji na kojoj piše PC i naziva se VSTi ili AU ili kako god, i nazivaš ga hladnim i lošijim. Ja sam čuo da ljudi upoređuju Analogiju sa VA synthovima bilo koje vrste, i da si ti verovatno rastao na analogiji pa bi mi bilo jasno da se žališ kako sve ovo ne valja a pravi moog je posao itd... Ovako bih rekao da je to najobičniji placebo efekat.
|
Nisam rekao da su losiji, ocigledno citas izmedju redova kojih nema, nego -
"Da me ne shvatitie pogresno, VST zvuci ok ,ali ima taj problem sto je sve isto zapakovano (zvucno)...cisto,sterilno,Hi Fi......kada uradis instrument,dva kao VST ok, ali ne ceo album kao sto je danas slucaj."
Nisam rastao na analogiji nego na svim sintovima koji su mu padali pod ruku, zato i dajem sebi za pravo da mogu da komentarisem ovu oblast.
Quote:
Pazi, lično iskustvo nije nešto što je uvek validan dokaz kod takvih tvrdnji. To što nečije uvo čuje ili ne čuje je relativna stvar. Ali recimo da bi morao da daš neko ozbiljnije tehničko objašnjenje zašto nule i jedinice koje izlaze kroz 2 konvertora iz kutije na kojoj piše synth taj i taj navodno zvuče bolje od nula i jedinica koje se na osnovu istih matematičkih operacija na kraju završavaju na izlazima iz muzičke kartice. Ja moram priznati da nikad nisam video ni pročitao tehnički jasno napisao objašnjenje od nekog ko se razume u materiju. A uglavnom znam da na nekim ozbiljnijim forumima namažu go...a kad neko krene u tu priču "Da li bolje zvuči hardverski sint". Naravno možda ja grešim, ali daj neki dokazni materijal a ne nervozan ton i "Ja znam iz iskustva a ako ja to mislim, to je tačno".
|
Tvoj drugi post je vec imao nervozan ton, stoga i ja preventivno zauzimam isti prema tebi (privremeno

), Elem , moje iskustvo se odnosi na praktican rad sa gomilom sintova-sto hardver sto softver- tokom mojih skoro 17 godina bavljenja ovom materijom profesionalno (unapred napominjem da ovde nikoga nipodastavam ili kazem da nije PRO cisto da ne izazovem lavinu glupih postova na tu temu

),( sto ce reci ne sviruckanje, nego komponovanje, aranziranje, miksanje istih i zato znam sta pricam kada kazem da sve zvuci isto ili vrlo slicno u VST-u)-ponavljam zato i dajem sebi za pravo da komentsarisem neke stvari iz ove oblasti.

.Kao kada bi ja tebi drzao pridiku o gitarama i kako Guitar rig moze da zameni TWINA ili MARSHALL-a, odlicno radi ( sa moje laicke tacke)ali kada krenes da snimas plocu sa njim i da ga miksas onda vidis da je sve to mrka kapa. Tvoje iskustvo u sviranju i miksanju gitara primeni na moje o sintovima pa ces onda videti da znam o cemu pricam
Quote:
Ja evo čuo, kreće masovna pobuna, hoće da linčuju ove iz korg-a jer je unutra PC. Čisto da te podsetim, PC je u stvari samo jedno od mnogih tehničkih rešenja, kako da se napravi jedinica koja je u stanju da obavlja nešto. Ništa bolje i ništa gore ali standardizovano. Recimo da ono što je rekao Boggy, proizvođač ne mora da se drka oko delova koliko bi inače mogao. Inače smešno je da ti kao neko ko je poznavalac obezvređuješ tu tehnologiju, jer ako se sećaš istorije Korg-a Oasys je mnogo više od tamo nekog software-a tj, radi se o nečemu što se konstantno razvija godinama i čiji su delovi našli svoje mesto u nekim od proizvoda ranije (ajd ne računamo onu propast od kartice za komp koja je loše prošla tržišno) ali ovo je prvi veliki pravi funkcionalan oasys... Oš neš ne moraš, ali mi je bezveze obezvređivati nešto na osnovu ničim zasnovane averzije prema PC.jevima.
|
Ajmo Jovo nanovo, zahvaljujem ali nema potrebe da me podsecas poznajem celu problematiku PC-ja kao hardvera. Ne znam odakle ti to da ja obezvredjujem PC tehnologijuii da imam averziju? (opet citanje izmedju redova?),. Vrlo dobro poznajem istoriju OASYS-a, ceo dizajn eksterijera TRINITIJA I TRITONA je zasnovan na njegovom prototipu koji se pojavio u prvoj polovini 90-tih, i mnogo se razlikuje od danasnje izvedbe istog. Prvi i pravi (po meni) koji nije pretendovao da bude 3 U 1 nego prava oaza raznih vrsta sinteza. Naravno da je morao da promeni namenu da bi u danasnje vreme bilo ekonomski isplativo napraviti ga serijski i ostati u trci - ovo znaci da RAZUMEM ZASTO JE TAKAV KAKV JE-PC I LINUX- I NEMAM NISTA PROTIV TE KONCEPCIJE NEGO PROTIV CENE!!!!!!!!! OVO JE LOG LINE MOG PRVOG POSTA, imam osecaj kao da nisi citao moje ostale postove u ovom topicu?

.....
"Vreme ide, ljudi se menjaju i sa njima i trendovi kako u muzici tako i u svemu drugom. Isto je i sa sintijima,negde je stvar ukusa, negde afiniteta prema tehnologiji negde cisto ljubavi a negde finansijska mogucnost. Svi se mi slazemo oko toga da ako nesto hoce da opstane mora da se prilagodjava, elem cela ova skribomanija se rasplamsala samo sto sam rekao da je puno para za nesto sto druge frime prave bolje za manje pare, KORG je dobra firma samo se ponekad zanesu" ....
"Verujem da je LINUX platforma koja tek sazreva, i da kad bude u potunosti prevazisla svoje decije (sasvim normalno) bolesti bice ono pravo, a do tada kao i sa svim novotarijama samo bez zaletanja. Pitam se sta bi se desilo da je zaziveo BeOS operativni sistem.....svet audio i video racunara bi izgledao drasticno drugacije."
Quote:
Jok. Uad pravi ono što emulira, naravno da je bolje. Ljudi rade emulacije sprava koje su projektovali, i pri tome mogu da se iživljavaju sa potrošnjom procesora. Dapače koliko vidim, niko ne uspeva da odredi na blind test-ovima koje su postavljali na par foruma šta je SSL Waves native, i SSL pravi, i SSL u varijanti URS-a, mislim da je na gearslutz-u to bilo aktuelno nedavno. Konačno šta je tebi da praviš komparaciju impuls reverba sa LEX-om? Realna komparacija je Impulsni reverb VST i Impulsni reverb hardware, kao onaj Sony-jev što je svojevremeno koštao pošteno. Takođe zna se da kod reverba nije fora u DSP-u nego u algoritmu koji je zaštićen i ljubomorno se čuva. Da je samo problem u tome što je harware superiorniji, pa onda bi brate svaka šuša mogla da napravi hardware reverb, skine Lex-a i prodaje ga za 200 evra.
|
Znam zasto sam rekao impulsi sa pravim lexom ili TC-jem, NE HARDVERSKI IMPULSNI REVEBI NEGO PRESETI IMPULSA PRAVIH SPRAVA to je bila moja komparacija

, a ta tema zvuka hardvera(DSP vs NATIVE) i algortima potpada pod Floating vs Fixed point, o cemu ne zelim da diksutujem u ovom topicu.
Quote:
Quote:
Ajd ne zezaj i ne patronizuj bez potrebe. Ti si pokazao čitav spisak verovanja koje nisu zasnovana na tehničkom znanju nego potpunim predubeđenjima tipa "hardware je bolji od software-a", "jedan te isti plug je bolji kao dsp" i slično (Inače kratka digresija; najsimpatičnije je bilo kad se ispostavilo da Waves za koje se pričalo da "bolje zvuče" na TDM-u u stvari rade na nižoj internoj bitaži zbog ograničenja DSP arhitekture tj "grublje" u odnosu na VST verzije)
|
Kako znas da nisu zasnovana na tahnickom znanju? i drugo PONAVLJAM PO STOTI PUT nisam rekao da je hardver BOLJI od VST nego drugaciji, dinamicniji i zivlji od medjusobno slicnih VST-a koje i ja sam vrlo cesto koristim sa uzivanjem 
Quote:
Konačno, aj ti meni lepo pošalješ link na kome je neko radio blind test između dva ista plugina ali dsp i VST verzija gde su ljudi pogađali koji je koji, i pošalji mi neki blind test gde su ljudi na slepo pogađali da li je u pitanju hardware VA synth ili software VA synth. Eto, krajnje jednostavno, odmah mi zapušiš usta i dokažeš da si u pravu. Ili kao što rekoh ranije, link do članka u kom je neko obrazložio zašto je VA hardware bolji od VA VST synth-a. Ja to nisam nigde video, al ti me prosvetli, volim da proširujem saznanja
|
|
Evo linkova pa uzivaj i siri znanje
http://homepage.sunrise.ch/mysunrise/gekko.ch/riddle/
http://www.trippler.net/music/Stuff/stuff.html
POzz