View Single Post
Old 15-08-2006, 05:24 AM   #32
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: KORG OASYS haknut ?

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ali nije ba? da svi po sluhu misle da su hardware synthovi superiorniji od VST-a pa da to uzmemo kao subjektivno merilo... gomila ljudi ne čuje razliku a godinama su skupljali hardware, i gomila ljudi prodaje svoje setup-ove. Znači govorim o novim VST instrument-ima , ne o nečemu iz 2002 godine tipa pro 53. E a konačno primetio sam i da je to koliko neko ceni software obrnuto proporcionalno ceni... TJ, napolju ljudi vrlo ozbiljno shvataju software ako su ga platili... A kod nas specijalno skoro svi smatraju software igračkama, al kad se plati ne?to, synth, DSP kartica, e onda već... To mnogo bolje zvuči
Rekao bih ne da "ne bash svi", nego da 95% nadobudnika lupa gluposti! Zvuk se ne meri na kilo, ma da neko voli da instrument bidne veliki, kockast, realna i da ima unutra zupchanike

Za DSP TimeWorks si u pravu da nije isti algoritam, jer kod DSP verzije postoje cak dva algoritma, za soft i za hard...
Ako hoces poredjenje sa istim algorithmom, uporedi VSS3 za TC PowerCore i TC M3000... VSS3 sam cuo kod Maxa i stvarno je za svaku pohvalu, a sa M3000 sam radio kod kuce i dobar je... ali nisam mogao da zakljucim da je bolji od VSS3, izuzev sto je lepshi (jer se vidi ) i nezgrapniji, nezgodniji i nefunkcionalniji za koriscenje...

Usput, ako nisi instalirao Mini Monsta, instaliraj ga obavezno... ono je stvarno najvernija moguca emulacija Mini Moog-a...

A neznam sto ti se Pro 53 ne svidja? Jeste da on nije glamurozan i veliki, ali itekako moze pametno da se primeni, jer ne trebaju bas uvek ogromne farbe koje upechatljivo pokazuju kvalitet... Cak.... Kad samo vec kod Mini Monste, Atrhuria Mini Moog zvuchi "bolje" (vece, glamuroznije, napumpanije...), ali je Mini Monsta neuporeeeeedivo bliza originalu, ko hoce da to bude bas kao original...

A oni koji ne vole softvare... neka instaliraju vec vremeshni Atmosphere i neka cuju njegove padove, pa ako mogu, neka kazu da to "ne valja"...