@Dushan_S
Konačno ?ta je tebi da pravi? komparaciju impuls reverba sa LEX-om? Realna komparacija je Impulsni reverb VST i Impulsni reverb hardware, kao onaj Sony-jev ?to je svojevremeno ko?tao po?teno. Takođe zna se da kod reverba nije fora u DSP-u nego u algoritmu koji je za?tićen i ljubomorno se čuva. Da je samo problem u tome ?to je harware superiorniji, pa onda bi brate svaka ?u?a mogla da napravi hardware reverb, skine Lex-a i prodaje ga za 200 evra.
Impuls ne moze da snimi modulacije, a sitni modulacijski efekti itekako znace u reverbu. Sam prostor je kod impulsa stvarno odradjen kako treba. Ako budes pametan i impulsni reverb kombinujes sa sitnim modulacijskim efektima (chorus, delay-chic...itd.), zahvaljujuci impulsu ces imati ODLICHAN reverb...
Ajd ne zezaj i ne patronizuj bez potrebe.

Ti si pokazao čitav spisak verovanja koje nisu zasnovana na tehničkom znanju nego potpunim predubeđenjima tipa "hardware je bolji od software-a", "jedan te isti plug je bolji kao dsp" i slično (Inače kratka digresija; najsimpatičnije je bilo kad se ispostavilo da Waves za koje se pričalo da "bolje zvuče" na TDM-u u stvari rade na ni?oj internoj bita?i zbog ograničenja DSP arhitekture tj "grublje" u odnosu na VST verzije)
Konačno, aj ti meni lepo po?alje? link na kome je neko radio blind test između dva ista plugina ali dsp i VST verzija gde su ljudi pogađali koji je koji,
Dule, znas me, pa mi veruj na rech da je takvo poredjenje bilo pre par godina izmedju TimeWorks Mastering Compressora za CreamWare i DirectX verzije. Da sada ne pretrazujem net da bih nasao, ako to uopste moze da se nadje, posto je proslo dosta vremena... DSP Mastering Compressor je pokupio pohvale...
i po?alji mi neki blind test gde su ljudi na slepo pogađali da li je u pitanju hardware VA synth ili software VA synth.
Eto, krajnje jednostavno, odmah mi zapu?i? usta i doka?e? da si u pravu. Ili kao ?to rekoh ranije, link do članka u kom je neko obrazlo?io za?to je VA hardware bolji od VA VST synth-a. Ja to nisam nigde video, al ti me prosvetli, volim da pro?irujem saznanja
Sta bi ti bez mene??? Evo, ja cu da te prosvetlim 
Lacky i ja smo kod njegovog prijatelja u studiju slushali Mini Moog u rack-u i Mini Monsta (VST od par MB). Postoji neka sicusna razlika, ali toliko sicusna da je to neopisivo. Samo, ta razlika nije "gore, ili bolje", vec jednostavno mala razlikica. S' tim sto sam ja gledao u trake i znao koja je koja... Da sluchajno nisam znao, ne bi bilo shanse da kazem sta je sta i sta je bolje. Oba su jaaaaaako blizu i razlika je zanemarljiva. Arthuria Mini Moog zvuchi vece i shire od originala, tj. veci je Mini Moog od pravog Moog-a, a Mini Monsta je gotovo identichan originalu!!!
Takodje su interesantni slepi testovi izmedju Pulec-a i Pultec-a za UAD, 1176LN i 1176LN za UAD... Ne jedan, nego X njih nije moglo da napravi razliku. Tacnije, kod 1176LN postoji razlika kada distorzira, pri nekom "normalnom" komprimovanju, tesko da ce neko da kaze "to je pravi" i "to je software"... Koliko se secam, ta epizoda se upravo desavala na GearSlutzu? Mozda Max ima link, jer se secam da me je upravo on pre nesto vise od godinu dana "prosvetlio" po tom pitanju
...
Ajd u zdravlje!
Ajd' u zdravlje!
Tvoj prosvetlitelj,
Idekius