View Single Post
Old 14-08-2006, 08:56 AM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Vracheve vradzbine za vocal?

Quote:
Originally Posted by LACKY
E pa zavisi ovo ili ono, znamo da zavisi (a pogotovo kada imas s' cim). Daj coveku neki savet koji mu moze pomoci u njegovim uslovima.
Pa, niko nema istu kolekciju plug ina, i hardwara, kao prvo...Drugo, ja nikad nisam bio neki TECH-HEAD! Uvek krenem od nekog preseta (ako je plug in) pa ga malo (na uvo) doteram. Kod hardwerskih compressora, sam namestio na svakom sta odprilike najbolje radi i stalno stavljam iste stvari kroz njega!
(To i Mr. Lord Alge radi) stalno sve na isti kanal, outboard namasten na 1 setting i onda menjas koji najbolje cucne (samo sto on ima preko 50 hardware compressora!!!)
JA idem po tom principu...
Ne mogu sad da na pr. kazem - treshold na toliko, ratio na toliko itd..(mogu da pogledam pa da prepisem, ovako - nemam pojma!) Vrtis dok ne zazvuci dobro...Znam odprilike koji ima kakav sound - tako da ne moram da probam sve da nadjem pravi, ali to je to..
Ne prilazim tome sa mnogo tehnicke strane - sorry! Tom Lord Alge je objasnio poziciju za Vac Rack compressore - kaze: "ima samo jedan dobar setting - obadva dugmeta na 10!" to je to...
DaBear is offline