Quote:
Originally Posted by Moritz
Nisam misli na to da je MOTOROLA to smislila za njih, nego su jednostavno shvatili da ta kombinacija radi jako dobro sve sto se tice zvuka.
|
Mozes da mislis sta hoces, ali budi siguran da su Texas Instruments, Analog Devices i Motorola izuzetno zastupljeni svojim softverom i bibliotekama gde god vidis njihov DSP. Ti cipovi ne bi mogli da rade tako dobro kako rade da neko nije usao duboko u problematiku i spremio platformu za proizvodjace sprava...
Drugi je problem sto proizvodjaci cipova stoje "u senci" poprilicno i mrmljaju u bradu "samo vi kupujte nase cipove....".
Po prirodi stvari oni nemaju racuna da "smetaju" firmama u hvalisanju sta su sve napravile jer bi time ukakili svoj posao...
Naravno niko ne dovodi u pitanje sta su firme koje prave sprave uradile, ima tu posla preko glave, ali cesto preteruju u tome koliki je njihov "doprinos"....
Kada se dohvatis nekog DSP i krenes da radis sa njim, onda ti stvari postanu malko "jasnije"... mislim nije sve lagarija, ali ima preterivanja.
Quote:
Originally Posted by Moritz
Same kodove nisu kopirali jedni od drugih (naravno da to ne bi imalo nikakvog smisla jer bi opet sve isto zvucalo).....
|
Postoje vec gotove biblioteke za mnoge aplikacije, koje su razvili u firmama koje prave cipove, tako da tu nije rec o kopiranju koda na nekm mestima, nego o koriscenju ISTOG koda jer NEMA drugog.
DSP procesori nisu otvorene arhitekture, i proizvodjaci tih cipova se cuvaju od otkrivanja kako njihovi procesori rade u sustini. Jedan od nacina je da istovremeno sa pravljenjem cipova prave i softverski alat za programiranje, tako da ne mozes da koristis sta god zelis nego ono sto su ti servirali... u tom slucaju i zbog tih razloga, dizajni kod proizvodjaca mogu jako puno da lice,.... a sto se tice razlika u zvuku izmedju raznih proizvodjaca... pa dobro... de... nisam ni hteo da ih proglasim dunsterima... nego sam hteo da kazem da im se marketing povremeno "zanese" i pocne da masta....
Recimo ovo mi strasno smeta kod zvucnika... kad citam kako je neki proizvodjac monitora RAZVIO tweeter... i jos ispricao pricu kako je to uradio.... a u stvari je kupio gotovu komponentu u ciji razvoj nije ulozio ni cent. Ljudi mogu biti jako mastoviti...
pozdrav
bogi