View Single Post
Old 13-08-2006, 12:19 AM   #8
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: KORG OASYS haknut ?

@ DUSAN
Prvo: apsolutno nigde nisam pomenuo ANALOGNE sintove tako da mi nije jasno odakle ti sad to?? Drugo ne znam ko ovde mesa babe i zabe? Cela poenta mog posta je - Ne dam pare za "digitaliju" gde jedino sto valja je softver koji je pokrece, po logici OASYS-a NI bi trebao da kosta 20000 eura ako bi ih stavio u klavijaturu i prikrpio malo nekih kontrolera!!!!????? O cemu ti meni ovde pricas? Mogu da ti stavim na crtu sa VST-om bilo koji hardver digitalni sint ( ovde mislim na prave sintove ne ROMplere) sa njegovom emulacijom, ne pricam ovo napament nego iz licnog iskustva. Niko nije rekao da je VST los ponavljam -Hi Fi ,sterilan i zapakovan i sve lici jedno na drugo (cast izuzecima Spectrasonic i NI) nekom to savrseno radi posao nekome ne. Ja licno koristim VST i vrlo lepo mi radi, ali ne i zavrsava posao. A komparacije UAD-a i hardvera moze biti promenjena u impulse revereba sa pravim reverbima (TC, LEX...), hoces mi i sada pricati kako je PC isto sto i hardver? Jedno je DSP powered plug a sasvim drugo native, ovo je svima jasno.
Drugo: kosa mi se digla na glavi od tvog pojasnjenja o sintezama, srecom Diviner ti je pojasnio neke stvari pa ne moram ja.Da si malo vise imao kontakta sa bilo kojim VA hardverom znao bi razliku izmedju VST VA i hardver VA. Izvini sto sam ovako reagovao ali me je iznervirao tvoj siguran propovedni stav o materiji o kojoj bas i ne znas dovoljno

@ Boggy, Diviner
shvatam ja celu tu pricu zasto i kako, jasno mi je da R&D kosta para i da cela ta muka oko kucanja kodova mora da se naplati...a tu je i ime koje uzima svoj deo kolaca. Ali cela poenta je bila da je previse para za lepo zapakovani VST sa osrednjim kontrolerom. Savrseno mi je jasno da ce sve vise firmi ici na tu foru LINUXa i PCja da bi opstali, ali to mora da ima svoju razumnu cenu. A svemu tome u prilog ide i podatak (proveren) da se OASYS moze nabaviti za oko 4000e, znaci citavih 3000 manje!!!! ko je sad ovde lud??.
Na zalost danas smo svi osudjeni na opstajanje u poslu a ne uzivanje u istom, tako da sve merimo kroz isplativost - sto manje para za sto vise buke- i prosto je to bio moj povod za malo negodovanje.
Niste me dobro shvatili, nemam ja nista protiv sterilnih SINUSA,SAW i ostalih oblika nego jedan cisti zdravo razumski stav, da ako se neko vec lati pisanja koda za neki VST VA neka se malo potrudi da zazvuci drugacije od ostalih, nego na protiv sve na isti kalup a to je ono sto meni zapravo smeta. NEke vrste sinteze kada su toliko "ciste" (aditivna) zvuce deset puta hladnije i metalnije nego sto jeste zapravo ( VIR Syn CUBE vs KAWAI K5000,K5, fairlight CMI...). Sve je ovo bila samo kritika proizvodjacima koji misle da smo svi stoka koja samo konzumira njihove prozvode jer na njima pise slavno ime velike firme....i sto u ovom slucaju "koliko para toliko muzike" ne pije vodu

Last edited by Moritz; 13-08-2006 at 12:29 AM.
Moritz is offline   Reply With Quote