Quote:
Originally Posted by Moritz
.......Niko vise da se lati posla pa uradi hardver od pocetka do kraja kao nekada, pa nek onda kosta koliko kosta ali barem znamo sto smo dali pare...... ......
|
Sta god... ja ih potpuno razumem. Time strahovito pojeftinjuju razvoj.
PC "hardware" obezbedjuje kompatibilnost i prenosivost (PC) softvera koji vec postoji u enormnim kolicinama.
Razvoj neke "specijalne" procesorske ploce je izuzetno skup i preuzimanje necega sto je dobro istestirano i provereno je pod "must" ako neko zeli da brzo istrci na trziste. Ako i nesto ne bude "zvucalo" kako treba, to ce vec marketing pokusati da zagladi...
"Viteski" inzenjering je poodavno zaboravljena pojava u celom ovom svetu profesionalne opreme bez "cvrstih" standarda.
Ulozen novac i brzina njegovog vracanja je jedina realna snaga koja pokrece trziste, tako da ne vidim cemu nedoumice kada je rec o ovoj pojavi.
Mislim, OK je da se nekom ne svidja ova pojava, na kraju, ne svidja se ni meni...
S druge strane uvek je otvorena mogucnost da se neko ko ima novca "da mu pretice", cak i na ovim prostorima, ulozi nekoliko stotina hiljada necega u razvoj hardverskog sinta, ili cega god zeli, koji ce biti sasvim "hardverski" i "unf**kable"... ali se to ne desava... barem licno ne znam da se to desilo.
Pa sad, ako se to ne desava,... jedini zakljucak koji mogu da donesem je da to verovatno i ne smeta nikome toliko puno, odnosno, nije to najgora pojava u ovoj bransi, inace bi se vec neko novi pojavio...
sve gore navedeno su moja licna misljenja
pozdrav
bogi