Re: KORG OASYS haknut ?
Brate, me?a? babe i ?abe. Malopre si pričao o digitalnim spravama i kako ti podvaljuju PC umesto njih, a PC nije pravi hardware. Sad odjednom navodish analogne sprave. Kompjuter je kompjuter. Znači ovo iz drugog posta ti nije argument da ja nisam u pravu, nisamo pričali UAD-u nego o digitaliji nasuprot digitaliji.
Drugo, ti dobije? ono ?to plati?... Tj treba ti karma jer radi to to i to. Ako ona radi ono ?to si i platio, ?ta tebi menja u ?ivotu da li je unutra PC, custom arhitektura ili gomila malih gremlina koji sviraju svoje instrumente pa izlazi zvuk? I da li spolja pi?e da je sprava analogna a nije, zamisli, digitalna je? A to je upravo ono ?to si pričao, da je kupac prevaren jer je oasis baziran na PC-ju custom-izovanom za tu priliku. Tj, tvoje izlaganje je značilo da samo po sebi činjenica da je pc unutra obara kvalitet nečega, u odnosu da je unutra neka druga digitalija. Te?ko da mogu naći logiku u tome.
Nemoj ti mene shvatiti pogre?no ali i ovo za VST... Razumem kad neko ka?e da mu pravi Moog zvuči bolje od VST-a, to ima neku osnovu. Ali ?ta ti podrazumeva? pod "Hardware-om"? VST je software koji koristi wavetables da proizvede zvuk, oscilatori nisu oscilatori nego wav-ovi. Svi danas popularni synthovi su takođe VA, takođe software na DSP čipovima koji koristi WAV-ove. Po kojoj to logici stoji da su hardware VA "puniji" od VA koji rade na PC-ju? Neko ozbiljnije obja?njenje, ako si na to mislio. A ne?to sumnjam da većina ljudi danas ima mogućnosti da koristi pravu analogiju.
|