View Single Post
Old 04-08-2006, 11:32 PM   #1
Talino
Banned

Talino's Avatar

Default Pomoć oko kupovine aran?era

Ovako. Trebao bih uskoro kupovati neki aran?er, za čisto tezgaro?ke potrebe (svadbe, banketi...), Znači ni?ta ozbiljno, ni?ta studio itd. Tra?im savjet koju ma?inu bih mogao da uzmem, a da dobro odradjuje posao za te prilike, i naravno da nije mnogo skupa.

(najradije bih, da imam para, uzeo Tyros2, pa nemojte da mi dajete takve savjete, da se ne patim)

Ja sam namjeravao da uzmem nekog Rolanda G-800, ili pak Korg i-30 (ili i-40) ali mo?da za mene postoji neka bolja solucija, ja pojma nemam jer se sa aran?erima nisam do sada bakćao. Zanima me ma?ina koja sad nije mnogo skupa a da na njoj mo?e da se napakuje dobra ritam sekcija... ne?to sa kvalitetnim semplovima i da odgovara za ovu muziku koja se vrti na svadbama.

Meni su se recimo svidjele darbuke od g-800 (ovdje ide dosta orijentala) ali me jedan kolega ubjedjivao da mi je bolje da uzmem neku korgovu i-seriju (i-30, 40, 50). Navodno, tu seriju najvi?e koriste čak i malo ozbiljniji tezgaro?i (naveden mi je primjer Braće Matić) i navodno ta serija daje dobre rezultate. Ili da ipak kupim PA-80, ukoliko j razlika u cijeni manja od kvaliteta koji se sa tim izborom tim dobija. hvala svima koji se jave.
Talino is offline