Re: Shumadijski metal!
Slazem se sa vecinom sugestija i kritika.
Sve je odsvirano za nepunih 16 sati, i da ne bude da je samo to razlog zbog traljave svirke, ali chinjenica je da je to moralo biti puno, puno utegnutije. U usnimku gitare se desio jako izrazen nedefinisan sub bas, usled nekih tehnichkih problema, ali ne mojom krivicom. To sam kasnije ekstremno ubijao u niskom, i niskom srednjem opsegu, chime sam drastichno pokvario boju gitare. Ali sam svakako morao tehnichki neispravan usnimak, da ozivim, jer sam samo to imao na raspolaganju. Bash zbog toga je ideja da se bas spusti shto nize, kako bi izvukao rupu u donjem opsegu, chak i po cenu nedostatka definisanosti. Vokal je zaista u ovoj inkarnaciji mix-a prejak, i stoji da je stilski prilichno nedefinisan, i posve loshe otpevan. Bubanj dosta pliva, shro se tempa i dinamike tiche, i zato mu je dosta dinamike i ubijeno. Set bubnja je, tu i tamo, bio neadekvatan. Shto se retro zvuka tiche, ideja je zaista bila da sve zvuchi malo prirodnije i zivlje u odnosu na modernu metal(nu metal) produkciju.
Kad sam rekao moderniji metal, ipak sam mislio na svoju subjektivnu predstavu modernog tvrdog zvuka. Recimo da sam mislio na bluz metal svirku, sa hard rockom, i rock and rollom kao temeljom. Ovo je bio pokushaj da shto objektivnije sagledam stil svirke. A moderno se odnosilo pretezno na aranzmane, i deshavanja u pesmama, shto iz ove konkretne pesme ne moze da se chuje, ali je to generalna slika o postojecem materijalu. Inache imamo 15-20 pesama, koju su jako razlichite, ali sa istom osnovom, pa upravo zbog toga tolika fleksibilnost kod pokushaja da definishem usmerenje. I peva se pretezno na engleskom, dok je ovo bio, ne bash najsjajniji pokushaj, da se uradi smislen tekst na maternjem jeziku.
Hvala na kritikama i sugestijama.
|