View Single Post
Old 01-08-2006, 01:36 AM   #52
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: -= WHITESNAKE - Tasmajdan =-

?to? Ajd dobro, ja sam znao da će biti ta set lista, jer je turneja u su?tini repriza one prethodne koja je i?la na live DVD, ali svejedno, mnogo bendova svira tačno tu minuta?u. Mo?da smo se mi razmazili malo ?to je svima bilo zanimljivo kako se raja ovde raspameti pa su nas iz odu?evljenja častili bisevima, ali to je to ?to se tiče trajanja.

Inače meni je interesantan bio jako ?aren profil raje, ne samo po godinama, nego i po tome kako su izgledali mlađi ljudi, ovako spolja za pola njih ne bih rekao da bi do?li na koncert snejka. Druga stvar je to koliko su ovde mediji potpuno van kontakta sa realno?ću. Pretpostavljam (nisam gledao) da je ne?to malo pomenut WS na TV-u, ali realno, mi imamo mo?da jednom mesečno neki veliki koncert u BG-u, ako i toliko i to bi po svakoj logici trebalo da bude jako va?an medijski događaj ispraćen iz sve snage, znači da stanice vrte tog ko gostuje, da se emituju specijalne emisije na TV-u itd... Tako bi bar bilo logično. Ovde kod nas je naopako, Vest dana će biti da li je Ceca prdnula tog popodneva pa je Seki zasmetalo dok je jela luka i paradajz, B92 će posvetiti 34 sekunde događaju, a onda će o nekom gostovanju DJ-a da se priča 10 minuta uz ekskluzivan intervju itd. Ne da imam ne?to protiv da se priča o Ceci, luku, paradajzu i neviđenom gostovanju D?eka D?eksona koji će pričati o tome za?to ima ?i?ke nakrivo dok Tuborg trpa pare u d?epove voditelja.

Nego sa jedne strane ta formula ljudi koji tvrde kako je narod po prirodi glup i primitivan (a nije, nego ga oni treniraju da bude glup) pa narodu serviraju medijske pomije, a sa druge ove kvazi face koje ignori?u raju i prave kulturni koncept koji odgovara za 4,15 odsto Beograđana i 2,33 odsto Novosađana.
Whitesnake se ne uklapa niti u jednu kategoriju, za prve je previ?e anglosaksonski i strano, a za druge je to seljački rock koji treba ignorisati.
Pretpostavljam da su i svi oni ljudi koji su tap?ali i pevali pesme iako nisu olinjali hardrokeri ili klinci metalci predstavljaju masovnu halucinaciju i tu su zalutali misleći da će neki DJ pu?tati Cecine remixe.

(sad bi se moglo razvezati i za?to nema rock scene ovde, a nema je iz sličnih razloga jer je uni?tavaju i ovi i oni zdru?enim snagama, praveći situaciju u kojoj sve počinje isključivo iz BG-a a u samom BG-u se gaji muzika koja ne zanima nikoga van samog grada, pa se prave "poprock" sastavi koje niko ne kupuje i nemaju hitove ali su pogodni za "urbane" medije, ili imaju dovoljno u?pricanih narodnjaka za ove druge. Al to je druga priča)

Ne da ja ne?to obo?avam WS, dapače godinama nisam pustio ni?ta od njih, to je deo neke moje mladosti i kao takvo je super. Ali zaista, mogli bi da vrate muziku nazad ljudima koji ovde ?ive. Znači pun ta?majdan na WS, i drugim rock dedama kao ?to su Deep Purple, kad se pogleda, Kraljevski Apartman koji je bio predgrupa je imao koliko, 1000 ljudi na samostalnom koncertu u BG-u a Alogija 1200 svojevremeno (?to neki "popularni" bendovi mogu samo da sanjaju),a BG, grad od 2 miliona stanovnika nema NITI jedan ozbiljan klub koji bi bio mesto za svirke i rock diskoteka, nalik onima na zapadu, nego su u pitanju za siću adaptirane rupetine u koje je fakat jedva ulo?eno, ali zato na svakom ćo?ku je neki kloniran bezobličan kafić.

Elem, o čemu ono počeh... E da, nije bio lo? cert, ja znao skoro sve pesme
Dushan_S is offline   Reply With Quote